x

Under Byen i nyt skandinavisk musiksamarbejde

Under Byen i nyt skandinavisk musiksamarbejde

Et nyt inter-skandinavisk musiksamarejde har set dagens lys. The Scandinavian Connection er navnet, og projektet er skabt af foreningen Nordic Culture Network, sammensat af en række organisationer (bl.a. Dansk Rock Samråd), arrangører, pladeselskaber m.m. Idéen er udveksle bands over de skandinaviske grænser, f.eks. ved at lade et band fra ét skandinavisk land varme op for et lokalt band i et naboland – og omvendt.

Århus’ musikalske stolthed Under Byen, der i forvejen både har vakt opsigt i USA og Tyskland, trods tekster på dansk, bliver sammen med norske NUD første band i samarbejdet.

Konkret udmønter det sig i, at Under Byen i denne uge (3.-4. december) varmer op for NUD i Kristiansand og Oslo, mens hovednavn og opvarmning bytter plads, når de to bands når til Danmark, hvor de spiller på hhv. VoxHall i Århus 11. december og Vega i København dagen efter. Ved alle koncerter vil der være godt med branchefolk med ørerne slået ud til stede.

Under Byen har senest lavet musik til Aage Rais-Nordentofts biografaktuelle ungdomsfilm "2 Ryk Og En Aflevering" og musik til teaterstykket "Der Totmacher" på Entré Scenen i Århus, som netop har spillet for sidste gang. Mere ny musik fra dem skulle være på vej inden for overskuelig fremtid.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA