x

Death To Frank Ziyanak er død

Death To Frank Ziyanak er død

Silkeborg/Århus-gruppen Death To Frank Ziyanak har netop afsluttet en Danmarksturné med Hank Robot og Loopgirl samt DJ Lars Löbner Jeppesen, men nu er det slut. Sanger og guitarist Frank Ziyanak, bassist Mads Schmidt og trommeslager Ibber har stoppet deres fælles gruppe, fortæller Frank Ziyanak til GAFFA.dk:

- Vores bassist Mads følte, han ikke mere havde det i sig, og så er vi blevet enige om at stoppe, for vi synes ikke, vi kan spille med andre medlemmer. Death To Frank Ziyanak har altid været os tre i gruppen siden starten i 2004, og sådan skal det være. Death To Frank Ziyanak har været et utroligt vigtigt band for Ibber og Mads og mig, men vi var enige om at stoppe - og vores seneste og sidste ep er en slags opsummering og svar på tiltale. Intet rigtigt godt varer evigt jo - desværre.

Hvad vil I nu gøre, rent musikalsk?

- I ganske naturlig udvikling har jeg valgt at stoppe DTFZ og Gezus Crystler (Franks sideprojekt med PowerSolos Kim "Kix" Jeppesen) og alt, hvad der ellers skulle ligge og ulme i afkrogene. Jeg har i de sidste to år i samarbejde med Target Distribution og Sony Distribtion udgivet 5 plader, som jeg synes hver især har rykket nogle grænser for, hvad dansk musik kan tilbyde. Jeg har lært utroligt meget både som pladeboss på mit selskab Hi Strung Rec og som frontfigur og generel igangsætter og fået mig vigtige kontakter på alle sider af Atlanten - så at sige.

Frank Ziyanak fortsætter:

- Endnu vigtigtere måske har jeg opøvet evnen til at gennemskue, hvem der er værd at bruge tid, og hvem det ikke er. Jeg har brug for nu at bruge de erfaringer målrettet - og vil kæmpe fortsat for at Wong Boys (Frank Ziyanaks gruppe med Stefan Kvamm, red.) skal få den opmærksomhed, jeg føler bandet fortjener - og tingene går bestemt den rigtige vej.

Har det også spillet ind, at Wong Boys har haft større kommerciel succes end Death To Frank Ziyanak? Jeres nylige DTFZ-turné var jo ikke ligefrem præget af kaskader af publikummer?

- Nej, for vi havde talt om opløsningen allerede inden turnéen, og jeg har brug for noget andet end Wong Boys for at give mig inspiration. Jeg kan ikke lave den ene ting uden den anden. Og nu vil jeg lave en soloplade, som skal være den perfekte popplade. Amerikaneren Michael Patterson, der blandt andet har produceret Black Rebel Motorcycle Club og Spleen United og mikset Carpark North, har længe gerne villet lave noget med mig, og vi går snart i studiet. Så inden for det næste år kommer jeg til at udgive to nye plader, én med Wong Boys og så min soloplade.

Hvad med de to andre medlemmer fra Death To Frank Ziyanak, hvad gør de nu?

- Ibber bliver ved med at spille sammen med mig. Med hensyn til Mads ved jeg det faktisk ikke, men han skal vist i gang med en eller anden uddannelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA