x

Oplev Madonna i Cinemateket

Oplev Madonna i Cinemateket

Dronningen af pop har netop udsendt sit Greatest Hits-album med navnet "Celebration", der hitter stort i Danmark. Nu vises to koncertfilm med to af de store Madonna-shows på samme tid under kulturnatten den 9. oktober i Cinemateket.

De to sale Bio Asta og Bio Carl viser henholdsvis koncertoptagelser fra "Drowned World Tour" fra 2001 og "The Confessions Tour" fra 2006, som begge bliver vist på aftenen kl. 22. Dermed er det op til publikum at vælge hvilken af de to stort opsatte koncerter, de vil underholde sig med.

Comeback-showet fra 2001 "Drowned World Tour" er instrueret af Hamish Hamilton og viser Madonna i sin hjemby Detroit, som giver popdronningen en brav modtagelse. Koncerten er traditionen tro fyldt med dansere i forskellige udklædninger, et stort lysshow og videoanimationer på skærmene. Til denne turné havde Madonna lært sig at spille guitar, hvilket hun beviser i løbet af koncerten.

Den anden film skruer tiden fem år frem og viser Madonna på et udsolgt Wembley Arena i London i 2006 under "The Confessions Tour". Koncertfilmen er instrueret af den svenske musikvideoinstruktør Jonas Åkerlund, der ligesom Hamish Hamilton også tidligere har instrueret nogle af Madonnas musikvideoer.

Showet var kontroversielt og blev kritiseret af kristne og jødiske grupper, da Madonna på et tidspunkt i løbet af koncertens fire akter hænger på et kors i den stort opsatte scenografi. Popdronningen svarede senere igen på kritikken med at invitere selveste Pave Benedict XVI til det samme show i Rom. De kontroversielle scener fra "The Confessions Tour" kan nu ses i Jonas Åkerlunds optagelser fra London.

Valget mellem de to koncertfilm, der begge viser succesfulde tidspunkter i Madonnas karriere, er nu op til Kulturnattens publikum. Udover filmene kan publikum fornøje sig i Asta Bar, der byder på Madonna-dj og storskærm både før og efter filmene.

Filmene fra "Drowned World Tour" og "The Confessions Tour" vises den 9. oktober og kan findes på Cinematekes hjemmeside.

Sætliste "The Confessions Tour" 2006:

1. Future Lovers/I Feel Love

2. Get Together

3. Like A Virgin

4. Jump

5. Confessions

6. Live to Tell

7. Forbidden Love

8. Isaac

9. Sorry

10. Like It Or Not

11. Sorry

12. I Love New York

13. Ray of Light

14. Let It Will Be

15. Drowned World/Substitute For Love

16. Paradise (Not For Me)

17. Music Inferno

18. Erotica

19. La Isla Bonita

20. Lucky Star

21. Hung Up

 

Sætliste "Drowned World Tour" 2001:

1. Drowned World/Substitute For Love

2. Impressive Instant

3. Candy Perfume Girl

4. Beautiful Stranger

5. Ray of Light

6. Paradise (Not for Me)

7. Frozen

8. "Open Your Heart" Swell

9. Nobody's Perfect

10. Mer Girl Part I

11. Sky Fits Heaven

12. Mer Girl Part II

13. I Deserve It

14. Don't Tell Me

15. Human Nature

16. The Funny Song

17. Secret

18. Gone

19. Don't Cry for Me Argentina (Instrumental)

20. Lo Que Siente La Mujer

21. La Isla Bonita

22. Holiday

23. Music

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA