x

Overvældende opbakning til GAFFA Photo Award '09

Overvældende opbakning til GAFFA Photo Award '09

Arrangørerne af GAFFA Photo Award '09 har modtaget mere end 3.000 billeder til konkurrencen, som skal kåre de bedste danske musikfotografier fra det seneste år. En jury skal nu gennemgå materialet og udvælge hvilke billeder, der skal præmieres i slutningen af oktober.

Siden den 15. august har danske amatørfotografer og professionelle fotografer kunne sende deres billeder ind til GAFFA Photo Award '09 og deltage i konkurrencen om at blive Danmarks bedste musikfotograf. Onsdag 30. september ved midnatstid lukkede tilmeldingen så. Resultatet blev, at helt præcist 3.292 billeder er blevet uploadet på kampagnesitet.

- Det er sgu ret overvældende. Vi havde selvfølgelig håbet på, at en masse mennesker ville være med, men at vi får over 3.000 billeder, det er ret vildt. Og det betyder også, at juryen kommer lidt på overarbejde, men det klager vi ikke over, fortæller Tue Bach Petersen, konceptudvikler og projektleder på GAFFA Photo Award '09.

Og det er ikke hvem som helst, der er i juryen. Søren Lorenzen er fotoredaktør på Berlingske Media og tidligere vinder af Årets Pressefotograf. Ingrid F. Jonge er direktør på Museet for Fotokunst på Brandts i Odense og uddannet kunsthistoriker med speciale i fotografi. Svend Erik Nørklit er chef for Nikon i Danmark, hvor han har arbejdet i over 25 år. Martin Ellegaard Frederiksen som er art director på GAFFA, og endeligt er der Claus Skytte, som er kreativ direktør hos We Love People, og som i en årrække har stået bag nogle af Danmarks mest markante reklamekampagner.

Vinderne bliver offentliggjort den 27. oktober ved et pressemøde, som holdes hos Berlingske Media i Pilestræde. Umiddelbart efter udgiver GAFFA november-udgaven af bladet, hvor vinderne også kan ses. Derudover turnerer billederne fysisk rundt som en udstilling i Danmarks fire største byer fra starten af november. Først på Vega i København, derefter på Brandts i Odense, Musikhuset i Århus og Studenterhuset i Aalborg.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA