x

Lee Ritenour gæster Pumpehuset

Lee Ritenour gæster Pumpehuset

Lørdag den 14. november lægger Pumpehuset scene til en guitarist af de absolut store. Nærmere betegnet jazz/funk-guitaristen Lee Ritenour - også kendt Captain Fingers grundet hans eminente evne til at lade fingrene danse på de seks strenge.

Og de navnkundige fingre bliver der rig lejlighed til at betragte, idet Lee Ritenour både giver koncert om aftenen og holder en såkaldt clinic om eftermiddagen, hvor han vil fortælle om og fremvise sin særlige spillestil til alle interesserede, der også kan stille spørgsmål. Clinic'en begynder klokken 16, og koncerten starter klokken 21, og man kan købe billetter til de to ting samlet eller separat.

Lee Ritenour blev født i 1952 i Los Angeles og blev hurtigt interesseret i guitarspil - og viste snart evner for det. Allerede som 16-årig blev han guitarist for The Mamas & The Papas.

Fra midt-70'erne blev Lee Ritenour en af de mest eftertragtede studiemusikere og vandt to gange op gennem 70'erne magasinet Guitar Players pris som Best Studio Guitarist. Lee Ritenour har udgivet mere end 40 album og er blevet nomineret til en amerikansk Grammy 17 gange. I 1985 modtog han så prisen med pladen "Harlequin", indspillet med pianisten Dave Grusin. I dag er fremstår Lee Ritenour som en levende legende, der har fået guitarmodeller hos både Ibanez og Gibson opkaldt efter sig.

Billetsalget til clinic og koncert er i gang via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA