x

Brett Anderson udgiver nyt album

Brett Anderson udgiver nyt album

Den tidligere Suede-sanger Brett Anderson har været ret produktiv, siden han solodebuterede i 2007 med albummet "Brett Anderson". Halvandet år efter debuten udgav han albummet "Wilderness", og et år efter dét album udsender han så endnu et album, der denne gang får titlen "Slow Attack". Albummet er på gaden 30. oktober.

Albummet lægger sig i direkte forlængelse af det afdæmpede og langtfra hitorienterede "Wilderness" med meget fokus på teksterne, men bliver af Anderson beskrevet som "fyldigere, mærkeligere og mere komplekst" og med inspiration fra Talk Talk, hvilket da lyder interessant.

Ligesom ”Wilderness” er det nye album produceret og skrevet sammen med Leo Abraham (Nick Cave, Brian Eno).

GAFFAs anmelder Kristian Bach Petersen var ikke spor begejstret for "Wilderness", som han kun tildelte to stjerner og blandt andet følgende ord:

"Musikalsk er der skåret ind til benet, og Anderson er alene om de få instrumenter, kun akkompagneret af cellisten Amy Langley. Det nedbarberede udtryk lægger så ekstra meget tryk på de enkelte virkemidler, og her kommer "Wilderness" virkelig til kort. Brett Andersons talent på instrumenterne er på ingen måde prangende, hverken på klaver eller guitar. Det efterlader så uendelig lidt plads til musikalsk variation, så alle ni skæringer på pladen lyder næsten ens."

Også i hjemlandet var der anmeldersmæk til "Wilderness", der fik beskedne 3 ud af 10 stjerner i NME, to i The Guardian og én i The Independent. Det amerikanske musiksite allmusic.com var dog noget mere venligt stemt og uddelte fire ud af fem stjerner.

Om Brett Anderson har bedre held i sprøjten denne gang anmeldermæssigt, kan vi altså finde ud af 30. oktober.

Du kan høre uddrag af de nye sange her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA