x

Nye detaljer om Blakroc er kommet frem

Nye detaljer om Blakroc er kommet frem

The Black Keys annoncerede i år, at de to musikere lavede et markant stilskifte i deres musik og ville lave et hiphop-projekt med navnet Blakroc, hvor en lang række prominente rappere som Q-Tip, Pharaohe Monch, RZA, Raekwon og Jim Jones var blandt gæsterne på albummet. Nu er albummet indspillet over 11 dage, hvor de 11 bidragydere hver har lavet et nummer med duoen.

Ud over de nævnte rappere medvirker den afdøde Wu-Tang-rapper Ol' Dirty Bastard også posthumt, hvilket samtidig er det eneste sample, som er benyttet på hele pladen. Den håndspillede hiphop har været en stor inspiration for mange af de medvirkende rappere, hvoriblandt der også er mange, som blandt andre RZA (billedet), der selv er velkendte musikskabere. RZA fortæller selv om arbejdet med Blakroc på projektets hjemmeside:

"Det var sjovt og forfriskende at arbejde med The Black Keys på dette projekt. Den følelse, som de forskellige involverede som blandt andre Damon Dash (producer, red.) og hans team gav, fik mig til at huske tilbage til før dette monster, som man kalder musikindustrien. Vi havde alle en fællesnævner: kærlighed til musikken."

Blakroc markerer dermed produceren Damon Dashs tilbagevenden til musikverden, efter Roc-A-Fella Records-grundlæggeren har startet sit eget uafhængige selskab. Rapperen og bidragyderen Q-Tip har også vist begejstring over Blakroc, og udtaler om samarbejdet med Damon Dash på hjemmesiden:

"Det med at eksperimentere med forskellige lyde og musikgenrer har altid været vigtigt for mig. Samarbejdet med The Black Keys og Damon Dash kan godt virke som en underlig sammensætning, men det føltes naturlig. Vi var i stand til at medbringe vores egne styrker og erfaringer sammen, og det kendetegner ægte musikkunst. Jeg tror, at det her er noget, som alle musikfans vil sætte pris på."

Det selvbetitlede album fra Blakroc udkommer den 27. november, og interesserede kan finde mere information og lydbidder fra det kommende album på projektets hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA