x

Sofia Karlsson spiller gratis koncert

Sofia Karlsson spiller gratis koncert

"Hun er ikke hvem som helst" står der i pressemeddelelsen. Og det har de ret i, for hun har solgt mere end 100.000 albums, og hun har vundet både en svensk Grammy og en Danish Music Award, og det er et ganske imponerende CV for en, der synger svenske viser. Der er derfor noget at se frem til, når den svenske sangerinde går på scenen i København 27. oktober.

Mange musikere giver en sang eller to til gratis download i øjeblikket. Sofia Karlsson tager skridtet videre, og giver danske fans en hel koncert ganske gratis. Den finder sted på Ideal Bar i Vega i København sidst i oktober, hvor den prisvindende folksangerinde senere samme uge aflægger besøg hos Anders Lund Madsen i hans "Det Nye Talkshow" på DR1.

Sofia Karlsson udgav tidligere i år sit fjerde album, "Söder Om Kärleken", der har solgt 20.000 eksemplarer indtil videre, og hun har spillet udsolgte koncerter det meste af sommeren. Hun følger op på succesen med en turné her i efteråret, og hun udgiver i den forbindelse en ep som opfølgning til "Söder Om Kärleken", der kommer til at hedde "Norr Om Eden". Den beskrives som en eftertænksom parallel og vemodig lillesøster til albummet. Ep'en sælges eksklusivt på de spillesteder, hun besøger på sin efterårsturné.

GAFFA gav Karlssons 2006-udspil "Svarta Ballader" fem stjerner og 2009-udspillet "Söder Om Kärleken" fire stjerner. Anmelderen skrev blandt andet om sidstnævnte:

"Med Sofia Karlsson og disse ballader er vi havnet i en kategori, hvor svenske kolleger som eksempelvis Lisa Ekdahl og Sophie Zelmani i forvejen befinder sig. Vi er med andre ord i sikre hænder med Sofia Karlsson, der har sine rødder solidt plantet i den stærke svenske visetradition, samtidig med at hun indenfor denne blomstrer på sin helt særegne internationaliserede måde med gæsteoptrædener af blandt andre Stuart Duncan og Mike Marshall."

Den gratis koncert med Sofia Karlsson finder sted tirsdag den 27. oktober klokken 20.00. Der er ikke mulighed for at sikre sig plads i salen, andet end ved at møde op i god tid.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA