x

Pernille Rosendahl: Jeg er hverken Blachman eller Rafn

Pernille Rosendahl: Jeg er hverken Blachman eller Rafn

I går kunne GAFFA skrive om The Storm-sangerinden Pernille Rosendahl, der ud over at lave musik nu også går i Thomas Blachman og Lina Rafns fodspor og bliver den tredje dommer i det populære program X Factor. Den kendte sangerinde understreger dog til DR, at hun ikke er nogen direkte suppleant for hverken den ene eller den anden af de tidligere dommere, men er med for sætte sig eget præg på programmet.

Pernille Rosendahl bliver den sidste annoncerede detaljer i dommerpanelet, der ud over hende kommer til at bestå af Remee, der er velkendt i X Factor-sammenhæng, og produceren Soulshock. Rosendahl udtaler til DR, at hun glæder sig til den nye rolle og siger om udnævnelsen:

"Som musiker appellerer det stærkt til mig at kunne være fødselshjælper for nogle helt nye talenter, og hjælpe dem til at udvikle deres styrker som kunstnere mest muligt. Den mulighed for at medvirke til, at nogle nye talenter finder deres musikalske fokus og får forløst deres potentiale er meget spændende. Jeg går til opgaven med stor ydmyghed - jeg er hverken en ny Lina Rafn eller en ny Thomas Blachman. Jeg er 100 procent mig selv, og glæder mig til at bruge det og mine erfaringer fra mit eget liv med musikken til at coache og løfte de deltagere, jeg får ansvaret for."

DR1's underholdningsredaktør, Jan Lagermand Lundme, tager også del i glæden over at kunne præsentere The Storm-sangerinden som den sidste dommer:

"Jeg er utrolig glad for at kunne bekræfte, at Pernille Rosendahl er med os som dommer. Hun er en markant og visionær kunstner, der sammen med sine bands i høj grad har været med til at forny dansk musik, og samtidig kender hun også til det at kæmpe hårdt og kompromisløst for gennembruddet. Pernille er selv et rigtig godt eksempel på en kunstner med høj 'x factor', og det glæder mig meget, at vi nu har samlet et dommerhold, der både har stor musikfaglig tyngde og kunstnerisk spændvidde."

Sammen med Pernille Rosendahl blev værten på den tredje version af X Factor også fundet i går, da DR annoncerede, at Signe Muusmann skulle overtage den tidligere vært Lise Rønnes plads. Den erfarne radiovært fortæller, at hun glæder sig "på den dér juleaften-agtige måde" til tv-programmet og ser sin rolle i den bedste sendetid som en kæmpe udfordring.

Auditions til 2010-udgaven af X Factor starter den 28. oktober.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA