x

Tone er klar til at indtage Europa

Tone er klar til at indtage Europa

Den danske Sofie Nielsen er bedre kendt som Tone, når hun synger, spiller på klaver og bruger sin laptop til at fremføre sine elektroniske kompositioner med den faste vj, Kristian Ravn-Ellestad. Nu tager electronica-sangerinden skridtet ud i det store udland, når albummet fra sidste år, "Small Arm Of Sea", udgives i i Tyskland, Østrig, Schweiz og Holland i morgen og følges op af en turné i Tyskland.

Tone gjorde opmærksom på sig selv, da hun sidste år udsendte sit debutalbum med en påskrift på pladecoveret, der anbefalede folk at kopiere albummet til deres venner, hvilket generede en del omtale af den debuterende kunstner. Produceren og sangerindens musik kunne dog godt tale for sig selv, og Tone har fået gode anmeldelser for "Small Arm Of Sea" af blandt andre GAFFA, som gav albummet en firestjernet anmeldelse:

"Der er imidlertid ikke tale om konventionelle sangstrukturer, men nærmere stemningsbærende stemmebånds-ekspressioner, der står i gæld til både CocoRosie og Billie Holiday. Dette er både albummets svaghed og styrke, for Tones insisteren på at nedbryde ethvert tiltag, der mimer en traditionel sangstruktur, overflødiggør sommetider hendes stemme i det glitchede og knudrede musiklandskab."

Tone har siden udgivelsen optrådt på blandt andet Spot Festival, Roskilde Festival og den store Eurosonic Festival i Holland og andre steder i udlandet, men tager nu endnu et skridt på vejen til at slå igennem på den internationale scene. Electronica-sangerinden er (igen) blevet sammenlignet med Billie Holiday af blandt andre Hollands største musikblad ORR, og videoen til nummeret "I A Long" har fået en del rotation på landets førende musikkanal.

Sofie Nielsen udgiver nu som næste skridt sit debutalbum i både Holland og resten af de nævnte europæiske lande og tager på en 12 koncerter lang turné rundt i Tyskland fra den 19. oktober.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA