x

Kendte danske musikere giver nye bands en hånd

Kendte danske musikere giver nye bands en hånd

Initiativet "Verden ifølge..." er et samarbejde mellem koncertstedet Vega og Dansk Musiker Forbund, som giver allerede succesfulde bands en mulighed for at give den nye generation af musikere et skub fremad. Det skal finde sted cirka en gang om måneden, hvor to nye navne får muligheden for at indtage scenen på Lille Vega.

De to nye bands bliver udvalgt af en allerede etableret musiker eller gruppe, her til premieren er det for eksempel Nephew, der har valgt deres favoritter, to bands, som de mener verden bør holde øje med. Guitaristen i Nephew, Kristian Friis, siger selv om arrangementet:

"Vi ønsker at være med til at give et skub til nogle nye navne, der har noget at byde på. Derfor er det for fedt, at vi nu har muligheden for at spille i Vega og oven i købet give den samme chance til to andre bands."

Det gør de meget passende den samme aften, som de skal spille for en udsolgt sal i Store Vega. De som har en Nephew-billet kommer gratis ind på Lille Vega til koncert med de to udvalgte grupper, der går på scenen kort efter at deres celebre Vega-bookere er gået af den store scene. Nephew har valgt Kellermensch og Mechanical Waves, hvis musik du kan høre på deres respektive MySpace-profiler.

Kellermensch har allerede udgivet deres debut-album, som fik stor ros af anmelderne uden dog at give bandet det store kommercielle gennembrud. De har Tom Waits, The White Stripes og Black Flag som inspirationskilder, og man kan høre et par af deres numre her.

Mechanical Waves er, som navnet antyder, et elektro-band, hvis lyd ved første lyt egentlig godt kunne minde lidt om Nephew, dog naturligvis med egne særpræg og nogle ganske iørefaldende tekster. Der ligger et par af deres numre her.

Også Jens Unmack har sagt ja til at præsentere to navne under "Verden ifølge..." navnet, og premieren med Nephews to nye protegéer kan høres i Lille Vega torsdag den 29. oktober kl. 22.00.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA