x

Cecilie Thomsen præsenterer et utraditionelt soundtrack

Cecilie Thomsen præsenterer et utraditionelt soundtrack

En tilfældig samtale mellem producenten bag den danske romantiske komedie ”Simon & Malou” og Cecilie Thomsen resulterede spontant i et tilbud til Cecilie om at producere soundtracket til filmen. Ifølge folkene bag filmen ledte producenterne efter nogen til at påtage sig opgaven, og da Cecilie kom med en række forslag til sange og artister, skinnede hendes kompetence så stærkt igennem, at hun med nærmest øjeblikkelig virkning blev engageret som music supervisor på filmen og executive producer på albummet.

Ifølge en pressemeddelelse gik Cecilie efterfølgende i tænkeboks for at finde en måde at kombinere sin hang til indie-musik og den glatte pop, der er så typisk for romantiske komedier. Hun besluttede sig for at finde gamle sange, hvor produktionsstilen Wall Of Sound er blevet brugt, og da det viste sig, at det var alt for dyrt at købe rettighederne til sange af eksempelvis The Shangri-Las, rekrutterede hun en hær af producere og artister, som skulle omfortolke sangene.

Hun fik Bryan Adams til at skrive en sang til filmen, der kom til at hedde ”No Time For Love”, og det tilfaldt danske Maria Apetri (aka. Fallulah) at sætte vokal på. Kasper Winding, der sammen med Jonas Bjerre har skrevet en sang til pladen, sagde øjeblikkeligt ja til at stå for filmens score og producere et par af sangene, og det bragte Sort Sols forsanger Steen Jørgensen samt C.V. Jørgensen til samarbejdet. Det lykkedes også Cecilie at få Sune Rose Wagner, Tim Christensen og Thomas Troelsen med på holdet: Et slags dansk musikalsk dream-team.

Om arbejdet på pladen siger Cecilie Thomsen:

”Jeg kan altid mærke, når en sang fungerer. Og jeg kan mærke, når den ikke sidder der. En af producenterne spurgte mig i sommer, hvor jeg har den sikkerhed fra. Sagen er, at det alt sammen handler om instinkt. Folk har foreslået mig utallige sange til filmen, og så kunne jeg mærke, hvorfor det var mig, der sad og lavede det her.”

Cecilie håber, at hun med soundtracket kan åbne folk op for ny musik, og gøre en forskel i deres verden derigennem. Soundtracket hedder ”Songs For A Soundtrack” og udkommer den 26. oktober, fire dage før ”Simon & Malou” rammer danske og svenske biografer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA