x

Stengade 30 bliver genoplivet

Stengade 30 bliver genoplivet

I sommers måtte Foreningen Stengade 30 begære konkurs og blev opløst, efter spillestedet ikke længere kunne kaldes for et regionalt spillested og fik fjernet den tilhørende støtte. Nu genopliver Københavns kommunes kultur- og fritidsudvalg det traditionsrige spillested og regner med at have Stengade 30 åbnet inden for nærmeste fremtid.

Der er blevet fremsat en række krav til den organisatoriske opbygning af spillestedet og samtidig nogle nye procedurer i forhold til økonomien, for at Stengade 30 ikke igen kommer i økonomiske problemer. Derudover er pengene, som er en del færre en først antaget, lagt til side til projektet, hvis den endelige aftale om genrejsningen af spillestedet bliver gennemført. Simon Strange, der er næstformand i Københavns Kommunes kultur- og fritidsudvalg, fortæller om planerne med at genoplive Stengade 30 til GAFFA:

- Der har været rygter om, at det ikke kunne lade sig gøre, men det sådan set den modsatte vej rundt, for det har hele tiden været intentionen, at det skulle op og køre igen. Der har ikke været rysten på hånden fra politisk side. Vi har hele tiden været i god dialog med de bærende kræfter bag Stengade 30, og det er sindssygt vigtigt for os, at få den op at køre igen; både i forhold til udviklingen af den danske musikscene og i forhold til Nørrebro.

Det umiddelbare spørgsmål er så, om det skæve spillested rokker ved deres musikprofil, hvis scenen kommer op at stå igen. Simon Strange er ikke i tvivl om, at Stengade 30 også i fremtiden vil have alternative navne fra ind- og udland, hvis alt går som det skal:

- De er fokuserede på at beholde den stærke profil, som fokuserer på undergrunden og på de nye genrer, som spillestedet har været så god til at promovere i det danske musikliv. Det bliver den samme musikprofil, og den bliver måske endda skarpere på, hvad de er gode til.

Den endelige politiske beslutning genoplivningen af Stengade 30 skal tages den 15. november,  hvor den fremtidige drift af spillestedet skal diskuteres. Men fremtiden ser lys ud for Nørrebros musikliv, og hvis forventningerne til projektet holder stik,  er der snart musik i lokalerne på Stengade igen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA