x

Fleetwood Mac-grundlægger til Danmark

Fleetwood Mac-grundlægger til Danmark

Bag velkendte hits som "Black Magic Woman", "Albatross" og "Need Your Love So Bad" står bluesfænomenet Peter Green, der også har grundlagt den succefulde gruppe Fleetwood Mac. Nu får det danske publikum rig mulighed for at høre legenden, når han spiller hele tre gange på dansk jord.

Musikeren og hans band, der samlet går under navnet "Peter Green And Friends", spiller både til Frederikshavn Blues Festival og Horsens Bluesfestival på samme dag i november og fortsætter sin lille turné til Amager Bio dagen efter. De musikalske venner på scenen er en flok kompetente herrer, der tidligere har spillet med navne som Van Morrison, Nick Lowe og Bill Wyman, men som nu turnerer med endnu et erfarent navn i form af den aldrende blueslegende.

Peter Green debuterede allerede i 1960'erne som 19-årig, hvor han afløste selveste Eric Clapton i John Mavall's Bluesbreakers. Senere grundlagde guitaristen det senere så velkendte band Fleetwood Mac, der netop også har været i landet i deres nuværende opstilling uden Peter Green. Bluesguitaristen har selv siden 1970'erne spillet med en lang række backingbands og har gennem tiden fået anerkendelse fra kunstnere som BB King og Carlos Santana, der også har hittet med sangen "Black Magic Woman".

Nu skulle der være gode chancer for at se bluesfænomenet til en af de tre koncerter, som Peter Green afholder den 7. og 8. november, og publikum kan se frem til en gedigen blues-weekend i næste måned.

Peter Green spiller på nedenstående datoer og steder, og billetter til koncerterne kan findes via GAFFA Live.

7. november: Frederikshavn Blues Festival

7. november: Horsens Bluesfestival

8. november: Amager Bio, København


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA