x

Nu er der kun 11 dage til årets reggaefest

Nu er der kun 11 dage til årets reggaefest

Alpha Blondy gæster København for første gang nogensinde, når han med sit legendariske band The Solar System erobrer scenen i Falkoner Salen på Frederiksberg d. 31.oktober.

For de fleste danskere er Alpha Blondy måske endnu et ukendt navn, men for tusindvis af herboende afrikanere og en stigende antal reggaefans i Danmark er Alpha Blondy en superstjerne, af den kaliber, som U2 er for den almindelige dansker, hvor han år efter år, verden over, fylder stadioner og arenaer til tonerne af solid roots reggae med politiske budskaber og meddelelser om kærlighed og fred frem for krig. Derfor er han ofte blevet kaldt Afrikas Bob Marley.

Udover at være en anerkendt musiker og sanger har Alpha Blondy siden 2005 været FN-ambassadør for fred i Elfenbenskysten, hvor han spillede en aktiv rolle i fredsprocessen efter militærkuppet i 2001. Alpha Blondy er også aktiv inden for humanitær hjælp specielt for nødstedte børn og kvinder i Afrika og Haiti og har i den forbindelse grundlagt hjælpeorganisationen Jah Glory Foundation - som blandt andet yder mikrolån til disse fattige kvinder.

Den. 31. oktober 2009 er en enestående chance for at opleve legendariske Alpha Blondy i Danmark. Billetprisen er DKK 310,00 og kan købes på billetnet.dk eller på landets posthuse.

Tjek den specielle koncert site ud på www.crawfurd.dk/alphablondycopenhagen/ hvor der også er en til lejligheden helt speciel video-hilsen fra Blondy til hans mange danske fans. 

Af Henrik Bæk

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA