x

Kom til gratis hiphop fra Gaza

Kom til gratis hiphop fra Gaza

Debatten om Israel-Palæstina konflikten får en ekstra kunstnerisk dimension, når organisationerne C:NTACT, Around og CKU (Center for Kulturel Udvikling) inviterer til gratis koncerter med Gaza-gruppen DARG Team, danske musikere og en tilhørende diskussion af emnet i Betty Nansen Teatret.

Kvartetten DARG Team har sat sig for at sætte arabiske ord på den konflikt, der er en del af deres hverdag med korruptionskampe, kærlighed, had, frustrationer og tabuer til følge. Gruppen har tidligere haft problemer med at optræde, hvis kamphandlingerne i området har været for intense eller simpelthen på grund af, at de religiøse og politiske kræfter ikke har givet lov til, at hiphop-gruppen kunne optræde.

DARG Team spiller nu for første gang i Danmark og bliver flankeret rapperen Zaki Youssef, skuespiller Khadije Nasser og breakdancer og sanger Wahid Mahmoud, der alle er danske repræsentanter for et projekt i Palæstina og optræder i den nye dokumentarfilm "Rødder i Palæstina" af instruktøren Bjørn Tving Stauning.

Arrangementet udspringer af et hiphop-projekt, som blev afviklet i Palæstina i 2008 af Sabreen Association for Artistic Development, hvor unge palæstinensere har fået mulighed for at dyrke deres talenter inden for musikken. DARG Team vandt i denne forbindelse projektets nationale rapkonkurrence og står nu snart på dansk jord og viser, hvad de kan på scenen.

Koncerterne og de tilhørende debatter er som nævnt gratis, og billetter kan bestilles ved at skrive til Betty Nansen Teatrets mailadresse og oplyse sit navn og telefonnummer.

DARG Team spiller på følgende datoer i Danmark:

Søndag d. 25. okt kl. 16.00

Mandag d. 26. okt kl. 10.00

Mandag d. 26. okt. kl. 12.00

Opdateret: Derudover kan DARG Team også opleves allerede fredag den 23. oktober i Studenterhuset i Aalborg, hvor de optræder med blandt andre de columbianske Bomba Estéro og de danske Babylove & The Van Dangos og Junkyard Productions Dub System. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA