x

De La Soul til Vega

De La Soul til Vega

De tre muntre fyre fra De La Soul har siden slutfirserne lavet solid hiphop sammen med kollegerne fra Native Tongue-kollektivet, der i tidens løb har talt andre respekterede rappere som Common, Mos Def og gruppen A Tribe Called Quest. Nu er trioen tilbage på dansk jord med et ti mand stort band og de prominente gæster Guilty Simpson, Dj Dez og MED, samt Danmarks egen Malk De Koijner, Tue Track.

Anledningen til den massive opstilling på Store Vega er 20 års jubilæet for gruppens succesfulde debutalbum "3 Feet High And Rising", der med tiden er blevet placeret i hiphoppens kanon som en klassiker. Det album havde GAFFAs anmelder også i hovedet, da han for et par år siden også oplevede De La Soul i Store Vega, som blev belønnet med fem stjerner for indsatsen:

"Karrieren blev kickstartet af det fænomenale '3 Feet High And Rising', som i dag står som et af hip-hoppens store klassiske albums. Og de tre high-school venner - Posdnuos, Trugoy og Pasemaster Mase - beviste i går aftes, at de er nogle af hiphoppens mest legesyge, innovative og langtidsholdbare grupper, som stadig er et godt alternativ til gangsta-rappen."

Denne aften bliver det store band The RhythmRootsAllStars, som sætter ekstra gang i løjerne. Gruppen består af 10 ganske kompetente musikere, som tidligere har spillet for blandt andre Macy Gray, Black Eyed Peas og Justin Timberlake, for at nævne nogle få, og dermed er grundlaget for hyldesten til den legendariske hiphop-udgivelse skabt, men De La Soul stopper ikke her.

De La Soul inviterer også rapperne Guilty Simpson og MED med over Atlanten til denne specielle koncert. Detroit-rapperen Guilty Simpson har også tidligere besøgt Danmark og har den vellykkede plade "Ode To The Ghetto" og har desuden en lang række numre med kammeraten og produceren J Dilla bag sig. MED (eller Medaphoar) er af samme skole og lægger sammen med danske Tue Track i ovnen til den helt store hiphopfest i hovedstaden.

Koncerten "The 20 Years High & Still Rising Tour" løber af stablen den 9. december og billetter til albumjubilæet kan findes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA