x

Kirkeasyl-koncert var tæt på aflysning

Kirkeasyl-koncert var tæt på aflysning

Onsdag aften var foreningen Kirkeasyl vært for en støttekoncert på VoxHall i Århus med grupperne BliGlad (billedet), Singvogel, Kiss Kiss Kiss og Cola Freaks samt sangeren og sangskriveren Gudmund Auring. Bandet Mimas skulle også have spillet, men måtte melde afbud grundet sygdom. Kirkeasyl arbejder for, at de afviste 282 irakiske asylansøgere, som i perioden 13. maj-13. august opholdt sig i først Vor Frue Kirke, siden Brorsons Kirke, skal have humanitær opholdstilladelse.

Det var dog på et hængende hår, at koncerten blev gennemført. Onsdag morgen blev arrangørerne nemlig kontaktet af politiet, der havde fået en henvendelse af en borger, der mente, at Kirkeasyl støttede flygtninge, der var gået under jorden, og dermed gjorde noget ulovligt. Kirkeasyls talsmand Jonas Rasmussen fortæller:

- Vi blev kontaktet af politiet, der havde fået en henvendelse fra en borger, der mente, at støttekoncerten var ulovlig. Det var kun allernådigst, og efter en lang snak med politiet, at vi fik lov til at afholde koncerten, og vi må ikke sælge merchandise, som vi havde planlagt. Vi må dog gerne samle penge ind i døren, men de penge - altså overskuddet, hvis der bliver et - går altså til vores fremtidige arbejde og ikke til flygtninge under jorden. Og så viser vi vores merchandise, som vi altså ikke må sælge. Hvis vi skulle, skulle vi i øvrigt have indhentet tilladelse fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Koncerten blev dog gennemført og samlede cirka 300 publikummer. Læs en længere reportage her.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA