x

Wale udgiver debut-album

Wale udgiver debut-album

Mange kender ham fra singlen "Chillin'", hvorpå han fik selskab af Lady Gaga, og den nye "Pretty Girls" med Gucci Mane og Weensy of Backyard Band. I næste måned kan han opleves på hans officielle solo-debut, der kommer til at hedde "Attention Deficit", og vil indeholde begge førnævnte singler. I en pressemeddelelse udtaler han sig om pladens tilblivelse:

"Jeg blev ved med at gå tilbage til Jay-Z's "The Black Album", fordi det var er både personligt og musikalsk. Jeg ville gerne lave et album ligesom det, fordi (Washington red.) D.C. er en musikalsk by. Men når jeg satte mig ned for at skrive, havde jeg det helt forskelligt hver gang. Så albummet er musikalsk, men det har ikke kun et enkelt tema. Når jeg følte noget, lagde jeg det ned. Det er derfor det hedder "Attention Deficit". Jeg taler ikke bare om én ting. Og det blev jeg endelig godt tilpas med; jeg havde trods alt meget, jeg gerne ville sige."

Jay-Z's indflydelse er dog tydeligt hørbar, især på singlen "Pretty Girls", hvor flowet i høj grad minder om Jay-Z's tidligere materiale. Den prominente rapper har også rakt Wale en hjælpende hånd; han har taget ham ind i sit eget Roc Nation, der tager sig af hans management. Af andre indflydelser nævner han selv go-go, en slags undergenre til funk.

Wale (der i øvrigt udtales wah-lay, hvad han skriver som noget af det første i pressemeddelelsen) har udgivet er god portion mix-tapes, og en enkelt cd, der dog blev udgivet af ham selv, og i meget begrænset antal. Det har alt sammen fået en ganske pæn modtagelse, især i Washington D.C., men da den britiske producer Mark Ronson lagde mærke til ham, begyndte tingene at eskalere. Wale optrådte med Ronson på Glastonbury Festival og til MTV Video Music Awards, han fik en pladekontrakt i Ronsons Allido Records, udgav et par singler, og nu kan det færdige resultat snart høres. Han mangler bestemt ikke selvtillid, når han taler om eget talent:

"Pressen har udnævnt mig til at blive en vigtig faktor i hiphop; lad mig gøre det. Men når jeg gør det, skal I ikke rose mig for meget, bare lad mig gøre det igen. Jeg er sikkert den bedste, men det ved verden ikke endnu. Og når jeg så er nummer et, vil jeg være nødt til at bevise det hver eneste gang. Og det vil jeg gøre."

Om han er den bedste, hiphop har at byde på, må verden jo vente og se an. Pladen "Attention Deficit" kommer i butikkerne til den 10. november.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA