Nyhed

Lil Wayne erkender sig skyldig i våbenbesiddelse

Rapperen står til et års fængsel eller mere. Dommen skal afsiges engang i starten af næste år

Det er en to år gammel sag om våbenbesiddelse, Lil Wayne netop har erklæret sig skyldig i. Da han i 2007 spillede koncert i New Yorks Beacon Center, stoppede politiet ham for at gennemsøge tourbussen for narkotika, men fandt i stedet et .40 kalibers håndvåben. Han erklærede sig i første omgang uskyldig, da beviset for, at våbnet var hans, var en ny type DNA-analyse, som hans advokat kaldte upålidelig, men nu har han tilsyndeladende ombestemt sig. Indrømmelsen kan koste ham et års fængsel eller mere.

Lil Wayne har erkendt sig skyldig i, hvad der på engelsk hedder "attempted possession of a weapon in the second degree". I New York betyder det blandt andet at være i bessidelse af et skarpladt og/eller skjult våben. Hvis han bliver kendt skyldig i dette, vil han kun få omkring et års fængsel, som følge af at han har samarbejdet. De oprindelige anklager var dog noget hårdere, og bliver han kendt skyldig i dem (den eksakte anklage er ukendt), kan det give mere end tre års fængsel.

Udover denne sigtelse har Lil Wayne endnu en dom hængende over sig. I 2008 blev hans tourbus endnu en gang gennemsøgt at politiet, da den krydsede grænsen i staten Arizona. Her fandt man både marijuana, kokain, ecstasy og et håndvåben. Lil Waynes advokat har forsøgt at få sagen afvist grundet tekniske årsager. Der er endnu ikke sat en dato for retsagen på denne eventuelle lovovertrædelse. Det vides endnu ikke, om retssagerne påvirker udgivelsen af den længe ventede plade "Rebirth", der ellers var sat til at udkomme den 15. december. Dommen bliver afsagt engang i februar 2010.


 

ANNONCE