x

Lyt Nu! - bandboostere forenet i dialog og fest

Lyt Nu! - bandboostere forenet i dialog og fest

Der er mange musikere i Danmark, og det, der kendetegner dem, er typisk, at de er gode til at lave musik. Men det er bare ikke altid nok til at trænge igennem opmærksomhedsmuren. Der er mange om buddet, og der er ikke nogen entydig opskrift på, hvordan man får publikum i tale. Så der er ofte brug for folk til at hjælpe med at navigere i den branche. Disse "fødselshjælpere" skal for første gang mødes og udveksle erfaringer. I et forsøg på at forbedre deres indsats og finde ud af, om man kan bruge hinanden bedre, afholdes der et seminar, Lyt Nu!, i Lyngby Kulturhus 14. november, hvor repræsentanter fra de forskellige konkurrencer, talent- og coachingprojekter snakker branchen igennem. Og bagefter er der fest, hvor 10 af de bands, der har fået hjælp i år, skal spille.

Tre scener i Lyngby Kulturhus danner ramme for aftenen, og man kan høre My Son The Fanatic, Noble Shades, The Olympics, Leonora, Sebastian Lind (billedet), Blunt, A Girl In A Rat Suit, Little Yells Alot, Rufus Spencer og Oh Stacy.

Bandsene er udvalgt af Emergenza, Bandbase, Soundvenue Selected, World Music Festival, Starfighters, Lyngby Lyt Nu!, Way Up North/Nibe Festival, Karrierekanonen og GAFFA, og er reelle bud på, hvad vi kommer til at høre meget mere af i de næste år. Her de samlet på én aften, så
publikum kan sammenligne og vælge deres favoritter blandt dem, der kommer til at fylde æter, net og koncertsteder.

Det er Templet, Lyngby Kommune og Start! Festival, der har taget initiativ til denne dag og aften, og planen er ifølge hovedmand Jesper Ø. Jensen, at det skal blive en årligt tilbagevendende event: "Det er ikke til at sige, hvad der kommer konkret ud af seminariet, men koncerterne skal nok blive en oplevelse".

Grupperne repræsenterer forskellige genrer og udtryk, men har alle et kommercielt potentiale. De er heller ikke nået lige langt i fuldbyrdelsen af
dette. Nogle har spillet sammen i årevis, andre har netop spillet deres anden koncert nogensinde. Nogle af dem har knap været nævnt i medierne, mens andre har fået overskrifter og spalteplads. Denne efterårsaften er de alle lige for de nysgerrige.
             
Læs mere på lytnu.dk

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA