x

PonyRec fylder fem år

PonyRec fylder fem år

De har kun eksisteret i fem år, men PonyRec har gjort et stort stykke arbejde i musikindustrien, især i udlandet. Succesen skal naturligvis fejres, og det gør de med to fester i henholdsvis København og Århus, hvor tre af deres største bands, Alcoholic Faith Mission, Green Pitch (billedet) og Halph går på scenen. De tre bands er måske ikke voldsomt kendte i Danmark, men resten af Europa, USA og Canada har hurtigt fået øjnene op for potentialet i de tre danske navne. PonyRec har også primært opereret fra basen i Berlin, for derfra bedre at kunne møde efterspørgslen fra det udenlandske publikum.

Musikkollektivet Alcoholic Faith Mission er, som vi før har skrevet, på vej på turné rundt i Europa, efter at have udgivet deres anden plade, "421 Wythe Avenue". De har i høj grad fået opmærksomhed på den internationale scene, for eksempel har de mere end 7000 blogindlæg dedikeret til dem over hele verden, og fire af numrene fra førnævnte album er kommet med på et soundtrack til en canadisk film. "421 Wythe Avenue" udkom i april i år, og GAFFAS anmelder gav det fire stjerner og skrev:

"Andet album fra københavnske Alcoholic Faith Mission er en anelse mere elektronisk og støjende end debuten. Albummets lyd bringer mindelser om både Blue Foundation, Larsen & Furious Jane og Bon Iver. Det er ikke hvem som helst sådan at blive sammenlignet med, men det er nu fuldt fortjent langt hen ad vejen. 421 Wythe Avenue er en glimrende plade, og at bandets udvikling bliver spændende at følge for eftertiden."

Green Pitchs tredje album "La Jolla", udkom i foråret ligeledes til fine anmeldelser, og efter denne udgivelse har de tilbragt otte uger på Det Elektriske Barometer, de fleste på førstepladsen. Duoen har også rigtig pæn succes uden for landet, og tager på turné i Tyskland og Schweiz op til jul. Hos GAFFA fik "La Jolla" fire stjerner, og Ole Svidt skrev:

"Et af 2005's mest oversete danske album var Green Pitchs debut Ace Of Hearts, der trods fortjent fine anmeldelser ikke gjorde meget væsen af sig herhjemme - men dog blev udgivet internationalt til en vis opmærksomhed. Nu er gruppen omsider tilbage med opfølgeren, med et lidt mere fyldigt og elektrisk udtryk. Sangene er primært afdæmpede, tænksomme og meget stemningsfulde, men trods den gennemgående melankolske tone, musikalsk og tekstligt, sikrer Garfields stemme, at lyset regelmæssigt trænger gennem de truende skyer. La Jolla er et smukt album, må det finde lidt flere lydhøre ører end debuten."

Halph er det første band der kom i stald hos PonyRec, og siden deres debutalbum i 2004 er det gået støt og roligt fremad for duoen, der udgav tredje album i rækken tidligere i år. "The World Is As You Are", som udspillet hedder, blev produceret af Mario McNulty, der har arbejdet med blandt andre David Bowie, og Kasper Eistrup fra Kashmir som gæstesanger. Det fik tre stjerner og der blev skrevet følgende:

"Americana er ikke længere et særsyn i herhjemme, men Halph skiller sig lidt ud fra flokken, for frontmand Thomas Borge og jazztrommeslager Karsten Bagge dyrker sammen en stil, der snarere end 00’ernes nye indie-americana tager udgangspunkt i 80’ernes post-punkede lyd – tænk Dream Syndicate eller Green On Red. På The World Is As You Are skærer duoen helt ind til benet i en række lavmælt intense sange med en masse på hjerte. Godt hjulpet af producer Mario McNulty (Laurie Anderson, David Bowie m.fl.) og Kasper Eistrup (Kashmir) skaber Halph et helstøbt lydbillede, hvor Borges sange rigtig kan folde sig ud."

Fødselsdagsfesterne holdes i Århus tordag den 5. november i Musikcaféen, og i København den 6. november i Musikcaféen i Huset. Billetter kan købes i døren.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA