x

Spil Dansk-ambassadører laver top-5 lister

Spil Dansk-ambassadører laver top-5 lister

I dag løber Spil Dansk Dagen af stablen, og over hele landet finder der koncerter og events sted i dansk musiks navn. I den anledning giver de tre ambassadører for arrangementet og fem danske musikere deres bud på, hvad de synes er de fem bedste danske sange. 

De tre ambassadører er kulturminister Carina Christensen, DR's generaldirektør, Kenneth Plummer og kultur og medieordfører fra Socialdemokraterne, Mogens Jensen. På initiativtagerne Kodas egen hjemmeside kan man finde de forskellige valg og ambassadørernes begrundelser. Blandt andet skriver Carina Christensen om sit valg af D-A-D-sangen "It's After Dark":

"D-A-D er en af mine favoritter, og 'It´s After Dark' fra deres debutplade er for mig både et godt nummer og en sang, der vækker mange minder fra den tidlige  ungdom og gymnasietiden."

De fem musikere, der også havde givet deres besyv med til top 5-listerne, er Jesper Binzer (billede) fra førnævnte D-A-D, Lau Højen fra Carpark North, Maria Timm, Steffen Westmark fra The Blue Van og Szhirley. De var alle iblandt de ti mest spillede artister på P3 og P4 til Spil Dansk Dagen sidste år og giver nu også deres bud på de bedste danske sange. Blandt andet skriver Szhirley om valget af Fagget Fairys' hit "Feed The Horse":

"Carla Cammilla og Ena er to lækre duller med mega krudt i måsen! De har så meget at byde på i alle henseender,  og selvfølgelig er netop de kommet op med det fedeste hit til min danse-numse!! Det er hårdt og pumpende, varmt, kærligt og pisse frækt på én gang, og det er sgu en sjældenhed at formå.  Det fodrer min hest hver gang!"

De forskellige top 5-lister og musikernes og ambassadørernes tilhørende begrundelser for valgene kan findes på Kodas hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA