x

Nyt musikprogram på DR2 28. januar

Nyt musikprogram på DR2 28. januar

Den 28. januar disker DR2 op med et spritnyt musikprogram med den originale titel "Musikprogrammet" og den lige så originale og sigende ad-on-titel "programmet om musik". Der vil blive fokuseret på både ny og gammel musik, og i målgruppen sigtes der efter at ramme et publikum mellem 20 og 50 år. Profilen kan lidt sammenlignes med det værdsatte svenske tv-program "Musikbyrån", der har samlet seere fra hele Norden gennem de seneste par år.

"Musikprogrammet" kommer dog også til at arbejde sammen med "Musikbyrån" og de ligesindede nordmænds tv-program "Lydverket". Således vil man kunne se de nordiske brødres produktioner herhjemme eller omvendt. Til at starte med er der i alt skemalagt 48 programmer.

– Sendefladen udfyldes med lige dele gæster i studiet, selvproducerede programmer, interviews og hjemkøbte dokumentarfilm, siger Jan Laursen, der sidder i redaktionen, og forklarer endvidere, at musikprofilen bliver mere bred end tidligere set på nyere dansk tv. For eksempel er der allerede nu planlagt visning af dokumentarprogrammer om så forskellige navne som den afdøde, men stadig produktive rapper 2Pac, electro-pionererne Kraftwerk, den britiske klynke-rocks forfædre The Smiths, reggaekongen Bob Marley og om fænomenet freestyle-rap. Værten på Musikprogrammet bliver Anja Pil (billedet), der tidligere har arbejdet på radioens P3 og på TV2-Rundfunks musikalske mandagsprogram.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA