x

Amerikanske musikere spiller for Parkinson i Danmark

Amerikanske musikere spiller for Parkinson i Danmark

"Light Of Day" er titlen på en Bruce Springsteen-sang, men også på en amerikansk organisation, der spiller for at rejse penge til forskningen i Parkinsons sygdom i USA. Nu kommer de nuværende musikere i projektet, Willie Nile, Joe D'Urso, Jesse Malin og bandet Marah, til København og spiller en koncert i spillestedet Krudttønden.

Musikerne spiller en akustisk koncert, hvor de er sammen på scenen og spiller både deres respektive materiale, men også cover-numre. Publikum bliver lovet musik i stil med Bruce Springsteen og Ryan Adams fra de forskellige musikere, der er ud af samme traditioner.

Parkinsonforeningens formand Jorry Højer glæder sig over koncerten og udtaler i en pressemeddelelse: "Det er fornemt, at der kommer fire så kendte musikere og spiller støttekoncert for Parkinsonforeningen. Det er en mulighed for at få sat fokus på en ofte overset sygdom. Vi glæder os utroligt meget til koncerten".

Blandt de amerikanske musikere finder man punkrock-singer-songwriteren Jesse Malin, som flere gange har besøgt landet og har fået ros til følge. GAFFAs anmelder så den erfarne sanger og guitarist på Voxhall i 2007 og skrev blandt andet i sin femstjernede anmeldelse:

"Stående alene på scenen så han meget skrøbelig og sårbar ud, i stærk kontrast til når der blev skruet op for forstærkerne og strømmen. På "Prisoners Of Paradise" og højdepunktet "Brooklyn" skinner Malins glamrødder igennem, og han ligner mest af alt en højspændt marionetdukke, der har smidt snorene. Når trykket steg, var Malin godt hjulpet af Steve Dawson, hvis underspillede guitar virkelig klikkede med Malins særegne vokal."

Når Jesse Malin igen dukker op på en dansk scene, er det som sagt med flere kolleger i "Light Of Day" på scenen i Krudttønden på Østerbro. Støttekoncerten foregår den 3. december, og billetter købes ved at skrive en email til Parkinsonforeningen i Danmark.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA