x

DR sætter musikken i fokus på DR K

DR sætter musikken i fokus på DR K

DR sendte i går, søndag den 1. november, flere nye tv-kanaler i spil, heriblandt den nye kultur- og historiekanal DR K, hvor der blandt andet er stort fokus på musikken. De har sørget for at repræsentere de fleste større genrer, og lancerer et ganske ambitiøst program, både med klassiske koncerter, et ugentligt jazz program, og genudsendelser af gamle koncerter, blandt andet med Led Zeppelin. Chefredaktør for musik på DR, Ole Mølgaard udtaler i en pressemeddelelse om den nye kanal:

"Dansk musik er inde i en storhedstid. Talentmassen er enorm, og danskerne lytter til mere musik end nogensinde før. På DR's flader skruer vi op for musikken i den kommende tid. På den nye kultur- og historiekanal DR K kommer der ikke bare en fast ugentlig klassisk koncert, ofte vil man kunne se opera, der kommer et fast ugentligt jazz program med Chris Minh Doky som vært, og endelig vil vi jævnligt vise koncerter og programmer om rytmisk musik. Og alt sammen selvsagt med et særligt fokus på den danske musik. Aldrig har der været så meget musik på tv som i den kommende tid."

Som noget helt specielt skal nævnes de koncerter som DR UnderholdningsOrkestret har spillet med Efterklang (billedet), Thomas Dybdal, Choir Of Young Believers og Under Byen, der alle vil blive sendt i løbet af 2010. Koncerten med Thomas Dybdahl fandt sted i DR's Koncerthuset, og fik af GAFFA hele fem stjerner. Anmelderen skrev:

"Med de indledningsvise skønhedsfejl i petitesseafdelingen kunne publikum på denne søndag aften intet andet end overgive sig til Thomas Dybdahl og DR UnderholdningsOrkestrets kombinerede magi. Stort set alt materialet fra oktober-trilogien og det meste fra ”Science” gjorde sig fantastisk med symfonien. Og hvis ”Party Like It’s 1929” er nogen indikator på næste opus, kan vi kun håbe, at Dybdahl og DR UnderholdningsOrkestret gentager succeen."

Mange kender måske Bonanza, som indtil nu har været et arkiv over DR's gamle udsendelser på nettet. Det vil blive sendt som program på DR K, hver dag mellem klokken 18 og 20, og DR har offentliggjort nogle af højdepunkterne for 2010:

8/11 The Doors
19/11 Roskilde ’82
21/11 Pladeparade
29/11 Celibidache dirigerer Bolero
31/12 Eldorado Lux
10/1 Led Zeppelin
11/1 Dizzy Gillespie i Tivoli
21/2 Musikalske venner med NHØP

DR's nye kanaler er tilgængelige for alle, der har en MPEG-4-tuner, uden at det koster ekstra.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA