x

The Stooges gør comeback igen

The Stooges gør comeback igen

Punkrock-bandet The Stooges havde deres storhedstid i 60'erne og 70'erne, men blev gendannet i 2003, hvorefter de blandt andet besøgte Roskilde Festival. I år døde den 60-årige guitarist Ron Asheton af et hjerteanfald, hvilket umiddelbart satte en stopper for det legendariske band. Nu fortæller Iggy Pop, at gruppen igen er tilbage, og at de allerede spiller en enkelt koncert i Brasilien i år.

Det er guitaristen James Williamson, der også spillede med The Stooges især i 1970'erne, som har taget den afdøde Ron Ashetons plads. Williamson skulle være på plads i bandet, og Iggy Pop fortæller ifølge BBC News om timerne i øveren:

"Bandet har øvet mere uden mig end med mig, fordi jeg har lavet nogle andre ting i år. Men vi har øvet alle sammen på det seneste. Vi kommer til at lave et enkelt show i Brasilien om et par uger, men den rigtige turné begynder næste år."

Nu er James Williamson igen med i opstillingen, hvilket han også gjorde på klassiske albums som "Raw Power" fra 1973, der havde David Bowie som producer, og som legender som Kurt Cobain og Johnny Marr fra The Smiths har anført som deres favoritalbum. Iggy Pop fortæller desuden om tabet af vennen og bandkollegaen Ron Asheton:

"Vi er alle kede af tabet af Ron. Hans ånd vil leve videre i bandet, og hans er stadig til stede med resten af os i gruppen, selvom han ikke er der i fysisk form."

Med ånden fra Ron Asheton og deltagelsen af James Williamson tager Iggy And The Stooges i første omgang til Sao Paolo, og derefter er der indtil videre offentliggjort to koncerter i London i maj 2010. Om den legendariske gruppe kommer forbi Danmark næste år, vides endnu ikke.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA