x

Dame Shirley Bassey udgiver nyt album

Dame Shirley Bassey udgiver nyt album

Shirley Bassey, eller Dame Shirley Bassey, som hun retteligt bør kaldes efter sin ridderliggørelse, er lige på trapperne med et nyt album. Albummet får titlen "The Performance" og udkommer mandag den 9. november. Albummet er den 72-årige divas første studiealbum siden 1995's "Sings The Movies" og er produceret af David Arnold, blandt andet kendt for adskillige James Bond-soundtracks. Bassey er også især kendt for sine tre James Bond-sange, "Goldfinger", "Moonraker" og "Diamonds Are Forever".

Sangene på det nye album er skrevet specielt til Shirley Bassey af folk som Rufus Wainwright, Pet Shop Boys, Gary Barlow fra Take That og KT Tunstall. Og ikke mindst Pet Shop Boys har tidligere haft succes med at skrive sange til ikke helt unge divaer som Liza Minelli og Dusty Springfield.

Det var ifølge billboard.com Dame Shirley Basseys manager, Paul Carey, der fik idéen til albummet efter den meget positive modtagelse, Shirley Bassey fik på Glastonbury Festival i 2007. performance. Albummet beskrives af Carey som en "både klassisk og nutidigt lydende Shirley Bassey-album."

I et interview med billboard.com fortæller Bassey, at hun egentlig havde trukket sig tilbage og kun gav koncerter ved få, udvalgte lejligheder, men de unge sangskrivere har fået hende tilbage til pladestudiet. "Jeg er altid klar på en udfordring," som hun siger.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA