x

Afrikanske rappere indtager Voxhall

Afrikanske rappere indtager Voxhall

Siden 1997 har Aarhus Filmfestival vist internationale kort- og dokumentarfilm i den jyske hovedstad med forskellige tilhørende arrangementer til følge. I næste uge foregår den 12. udgave af filmfestivalen, hvor der blandt andet bliver vist den senegalesiske dokumentarfilm "African Underground: Democracy in Dakar".

Filmen følger det kontroversielle præsidentvalg i Senegal set fra rapperes, dj's og journalisters synspunkt. Gennem freestyles og interviews ser publikum ungdomskulturens rolle i den senegalesiske politik. Gruppen Wageble fra hovedstaden Dakar, der har en central rolle i dokumentarfilmen, rejser nu med til Danmark for at give en koncert efter visningen af filmen.

Den politisk aktive gruppe med rapperen Waterflow i spidsen har en anderledes mission end den typiske hiphopkultur. Wageble-rapperen har fortalt om sit engagement i samfundet i et interview med den amerikanske tv-station ABC News: "Hip hop er nødt til vokse, fordi vi er folkets journalister."

Wageble spiller på Voxhall i selskab med den nye danske gruppe Zeitgeist, der også spiller i Ridehuset dagen før den 14. november til arrangementet Upcom Festival. Gruppen består af seks vidt forskellige musikere og rappere fra Århus, der blander poprock, hiphop, jazz og electronica i en unik blanding.

Hele arrangementet løber af stablen i Voxhall i Århus den 15. november, og interesserede kan læse mere om hele Aarhus Filmfestival her.

Se indslaget om den senegalesiske rapgruppe i ABC News her:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA