x

Annika Aakjær på vej med toer

Annika Aakjær på vej med toer

Som vi tidligere har skrevet, udgiver Annika Aakjær sit andet album 8. februar 2010, og nu har Annika Aakjær også offentliggjort titlen "Missionær". Aakjær havde tidligere omtalt pladen som "missionæren" (med lille m) på sin offentlige Facebook-profil, hvilket fik nogle til at gætte på, at titlen var "Missionæren". Og det var altså næsten rigtigt.
 
Den 8. februar 2009 tog Annika Aakjær og hendes band til Møn for at begynde indspilningerne til albummet "Missionær", der nu udkommer præcis et år efter. Albummets titel lå klar med det samme og kom derfor til at bestemme albummets udformning som et grundlæggende tema. På debutalbummet, det meget roste og Danish Music Awards-nominerede "Lille Filantrop" fra 2008, kom titlen derimod først på plads i allersidste øjeblik, oplyser hendes pladeselskab Playground.
 
Det musikalske univers på "Missionær" er udvidet en hel del i forhold til debuten, og udtrykket er på flere måder blevet både større og mere nuanceret og også mørkere og mere eksperimenterende. Albummet er igen produceret af ibens-bassisten, populærmusikforskeren og den meget aktive musikdebattør Henrik Marstal, som også har spillet med i Aakjærs live-band på to turnéer. Dengang var der i øvrigt tale om Marstals debut som producer.

Albummets ti sange (selv)portrætterer mennesker i deres, med pladeselskabets ord "på godt og ondt mest menneskelige og afgørende livssituationer".

I modsætning til sangene på debutalbummet, der blev skrevet over en periode på flere år, er de nye sange blevet til i en relativt kort periode i vinterhalvåret 2008-2009 i den dengang 26-årige Annika Aakjærs liv. En "intens periode", skriver pladeselskabet, og det lyder jo interessant.
 
Du kan høre en af de nye sange, "Den Maskerede Hævner", på Annika Aakjærs MySpace-profil

Annika Aakjær kan dette efterår opleves i Beatles-teaterkoncerten "Come Together" på Gasværket i København.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA