x

Stjerne-thereminist gæster Danmark

Stjerne-thereminist gæster Danmark

Amerikanske Pamelia Kurstin er kendt som en af verdens førende musikere på instrumentet theremin, det særprægede elektroniske instrument, som betjenes ved, at man fører sine hænder frem og tilbage foran to antenner, hvilket giver en karakteristisk hylende lyd, og derfor bruges instrumentet ofte til musik i gyserfilm. Men Pamelia Kurstin er en sand virtuos på området, der kan få instrumentet til at lyde af alt fra en violin til et menneskes stemme.

Den 10. november klokken 21 kan Kurstin så opleves på dansk grund. Her slår Literaturhaus i Møllegade dørene op for koncert med det danske band The Liberty Balance i fornemt selskab af Pamlia Kurstin.

Pamelia Kurstin har ud over at spille med blandt andre Yoko Ono, David Byrne, Béla Fleck and the Flecktones også spillet i det amerikanske satireprogram Saturday Night Live.

The Liberty Balance udkom i maj måned 2009 med deres debutalbum af samme navn og tæller medlemmer, som også spiller med blandt andre Who Made Who, James Morrison, Pinkunoizu og Hannes Alliance. The Liberty Balance spiller i øvrigt ugen efter, den 19 november i Pamelias hjemby, New York på Rockwood Music Hall i Lower East Side. Dog uden Kurstin, der for tiden er på Europaturné.

Opvarmningen leveres af den danske digter og singer-songwriter Claus Handberg, der efter tre bøger nu er aktuel med debutalbummet "In A Sense".

Lineuppet til koncerten er som følger:
Pamelia Kurstin: Theremin (Yoko Ono, David Byrne, Béla Fleck and the Flecktones med flere)
Jakob Falgren: Bass (Dream Jockey, Kostcirklen, James Morrison)
Jeppe Kjellberg: Guitar (Who Made Who, Kalles Verdens Turné)
Henriette Groth: Bratch & Klarinet (Hannes Alliance, Lotte Anker)
Mike H: Vokal

Support: Claus Handberg (sang og guitar) med Anna Pepke (kor).

Pamelia Kurtin kunne opleves i biografen Øst For Paradis i Århus i november 2007 til en koncert med Tys Tys-sangerinden Maria Laurette Friis (de to spiller i øvrigt også i Bergen 14. november). Her uddelte GAFFAs anmelder fem stjerner og skrev blandt andet:

"...Pamelia Kurstin er en sand virtuos, der forstår at bøje tonerne med samme elegance, som var hun solist på et klassisk instrument. Og thereminen lød da også skiftevis i retning af en violin, en cello og en el-guitar. Sammenspillet med Maria Laurette Friis fungerede fuldstændig gnidningsfrit og sendte kontant velvære rundt i alle nervebaner."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA