x

Wilco tager imod ønsker

Wilco tager imod ønsker

Wilco spiller søndag 8. november en udsolgt koncert i Det Kongelige Teater, hvor de blandt andet vil byde på en del materiale fra deres aktuelle album "Wilco (The Album)". GAFFA ringede derfor til frontmand Jeff Tweedy for at høre lidt om indspilningerne til det seneste album samt for at høre, hvordan de egentlig forbereder sig på at skulle spille i København, hvilket viser sig at inkludere en gennemgang af deres fanforum efter sangønsker.

I skal spille i Det Kongelige Teater, hvor der ikke er mange rockkoncerter. Tror du, I bliver nødt til at ændre på noget på grund af lokalet?
- Jeg ved det faktisk ikke. Det ved jeg først, når vi er der og kommer i gang med en lydprøve. Vi har rigtig meget materiale at vælge imellem, så er det et sted, hvor de mere subtile ting lyder godt, så kan vi lave en sætliste, der går i den retning. Hvis det er et sted, der lyder godt, hvis vi spiller lidt hårdere og rocket, så gør vi det. Det afhænger virkelig af, hvordan det føles den aften. Nogle gange tolker vi det forkert og har valgt ting, der er mere nedtonede, og så kan vi mærke, at folk bliver urolige. Men så er vi ikke bange for at lave ændringer undervejs [griner].

Har de fortalt dig om Det Kongelige Teater? Der er jo en kongeloge, så der er en chance for, at Dronningen kigger forbi.
- Det er jo bare fantastisk [griner]. Nu er jeg virkelig under pres.

Hvordan beslutter du dig egentlig for, hvilke sange der skal med og hvilke, der skal udelades?
- Det er lidt lettere lige nu, fordi vi stadig er ude for at spille sange fra det nye album. Så det giver ikke helt så meget plads til ændringer i sætlisten. Men jeg kigger på ønskerne på debatforummet på vores webside hver aften og prøver at vælge nogle af dem. Jeg prøver at vælge nogle sange, som jeg tror vil lyde godt i rummet. Men vigtigst kigger jeg på, hvad vi spillede, sidst vi spillede et sted, og så prøver vi at gøre det, så mindst halvdelen er anderledes end sidste gang.

Musikalsk har I udviklet jer meget de sidste femten år. Synes du det er svært at arbejde de gamle sange ind mellem de nye?
- Nej, faktisk så synes jeg alting lyder bemærkelsesværdigt sammenhængende, når vi spiller det hele sammen. Nogle gange skal man lave broer mellem de helt gamle sange og de nye ting, men overordnet hænger det sammen... [pause] Faktisk bekymrer vi os ikke særlig meget om den slags. Det hele lyder rigtigt for os [griner].

Læs hele interviewet med Jeff Tweedy, hvor han også fortæller om at skrive med Johnny Marr, hans indtryk af det første år med Barack Obama og om, hvorfor Wilco ikke spiller koncerter på Halloween.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA