x

Gogol Bordello skal spille på Rådhuspladsen

Gogol Bordello skal spille på Rådhuspladsen

Hopenhagen Live ser ud til at blive et af vinterens varmeste højdepunkter, når det løber af stablen i december i forbindelse med klimatopmødet i København. Der er annonceret et utal af events, så som filmforevisninger, debatter, udstillinger og altså koncerter. Malk De Kojn og Outlandish blev annonceret for et godt stykke tid siden, og nu føjer arrangørerne Gogol Bordello til listen, der skulle blive meget længere i løbet af de næste par uger.

Gogol Bordello spillede på Orange Scene til dette års Roskilde Festival, hvor de viste, at Balkan-inspireret sigøjnermusik tilsat punk er en usædvanlig eksplosiv og velfungerende cocktail. De blev booket som erstatning for dette års hip hop-aflysning, Lil Wayne, og de fyldte pladsen godt ud, for GAFFAs anmelder gav dem hele seks stjerner. Han skrev:

"Med newyorker-immigranternes musikalske benzinbombe af punk og Balkanfolk mejslede Eugene Hütz og co. sig ind i festivalannalerne. For selvom koncerten må have været det mest kulørte og tekstmæssigt uforståelige, der har underholdt på Orange Scene siden Manu Chaos koncert i 2002, formåede Gogol Bordello på magisk vis at sætte ild i et soldovent publikum. Som et målrettet maskingevær spyttede sigøjnerarméen sine opildnede sange ud fra scenekanten, så forbipasserende simpelthen var nødt til at stoppe op og tage del i festen. Nu har Roskilde Festival aldrig været glad for at booke det samme navn to år i træk, men i Gogol Bordellos tilfælde burde Esben Danielsen & Co. overveje at gøre polka-punkerne til husorkester."

Hopenhagen Live kan altså sætte Rådhuspladsen i brand, alene med de allerede annoncerede bands, så det skal blive spændende at se, hvad de ellers har i ærmet. Hopenhagen Live løber over to uger, fra den 7. til 18. december, og koncerterne er gratis, og finder sted på Rådhuspladsen i København.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA