x

Fucked Up genindspiller "Do They Know It's Christmas?"

Fucked Up genindspiller "Do They Know It's Christmas?"

Det canadiske punkband Fucked Up vandt i september prisen for bedste album fra den canadiske Polaris-prisuddeling, og det var med tyve tusind dollars bundet i halen. De penge bliver nu givet videre til velgørenhed, da de skal gå til at genindspille det kæmpe 80'er-hit "Do They Know It's Christmas?", der i sin tid blev lavet for at rejse penge til hungersnødsramte i Etiopien. Overskuddet fra Fucked Ups version vil gå til knap så kendte formål, blandt andet Justice For The Missing, der forsøger at hæve opmærksomheden på mord og kidnapning af canadiske indfødte kvinder.

Fucked Ups frontmand Pink Eyes fortæller om udgivelsen, de kunstnere der skal hjælpe til og de organisationer, pengene skal gå til:

"Vi har allerede David Cross, medlemmer af Vampire Weekend, Broken Social Scene, the GZA, Bob Mould, No Age og Yo La Tengo som bekræftede. Jeg venter stadig på at høre tilbage fra Feist, Jarvis Cocker og MIA. Vi ville have de største kunstnere, vi kunne få. Hvis vi kunne få en fra Jonas Brothers med, ville vi tage ham. Vi indspiller sangen til fordel for flere forskellige organisationer, for eksempel Justice For The Missing. (...) Det er ikke ligesom kræft eller aids. Det er gode sager at kæmpe for, men de har kæmpe fundraising-maskinerier."

Da Vulture spurgte, om han havde tænkt sig at synge med på sangen selv, fortalte han at han kun havde tænkt sig at skråle lidt med på omkvædet, hvor de andre kunstneres skønsang vil kunne overdøve hans skrigen. De har heller ikke tænkt sig at lave om på teksten, da Pink Eyes synes, at den er smagløs nok i forvejen.

Der er endnu ikke sat en dato på udgivelsen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA