x

50.000 kr. til Tue West fra Statens Kunstfond

50.000 kr. til Tue West fra Statens Kunstfond

Det går meget godt for sangeren og sangskriveren Tue West. Han fik pæne ord med på vejen, da han i oktober udsendte sit selvbetitlede debutalbum, der også gav ham en del radiospilletid, ikke mindst med "Hun Er Fri (Kvinden Og Lottokuglerne"), som også var med på Klub GAFFA-cd’en i oktober. I starten af december fik han så P3 Talent-prisen ved P3 Guld-uddelingen og med den 25.000 kr., og nu har Statens Kunstfonds rytmiske tonekunstudvalg så præmieret ham med 50.000 kr. for albummet.

I deres begrundelse skriver udvalget, der består af jazzmusikeren Irene Becker, og rocksangerne Henrik Strube og Lars Muhl:

"Der er et forfriskende overmål af melodisk træfsikkerhed i Tue Wests sangskrivning. Det er originalt, fremadrettet, intelligent og elegant. De danske tekster, der er poetiske, billedrige og renset for klichéer, smelter sammen i et ekspressivt rockudtryk, båret frem af sangskriveren, sangeren, produceren, arrangøren, pianisten, programmøren, keyboardspilleren og kunstneren Tue West."

I samme ombæring har det rytmiske tonekunstudvalg også præmieret Mark Solborg og Anders Banke for musikken til eksperimentalgruppen MOLD, der blander kammermusik med Balkan-toner og meget mere. De får ligeledes 50.000 kr.

Tue West kan opleves live sammen med Lars H.U.G. og det gamle 60’er-band Burning Red Ivanhoe i Den Grå Hal på Christiania 2. juledag.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA