x

Bog om Natasja på vej

Bog om Natasja på vej

Den danske reggaestjerne Natasja fik kun 33 år på denne jord, inden hun omkom ved en bilulykke på Jamaica i juni 2007. Imidlertid nåede hun at markere sig som Danmarks vel nok største reggaenavn gennem tiden, og hendes liv oprulles nu i bogen "Natasja", der udkommer 20. januar.

Bogen er skrevet af journalisten Rasmus Poulsen og Natasjas nære veninde, sangerinden Karen Mukupa. Mukupa var sammen med Natasja fra det første øvelokale, over gruppen No Name Requested, der blev et undergrundsnavn i begyndelsen af 90'erne, til den sidste skæbnesvangre biltur, der førte til hendes pludselige død på Jamaica. Karen Mukupa slap selv uskadt fra ulykken.
 
Bogen følger ildsjælen Natasja Saad fra de unge år på Islands Brygge via Klampenborg Galopbane - hvor Natasja forsøgte en karriere som jockey, indtil et alvorligt fald satte en stopper for dé drømme - til Ungdomshuset og Christianias Pusher Street og videre til den jamaicanske musikscene og alverdens hitlister.

Et år før sin død vandt Natasja som den første ikke-jamaicaner den prestigefulde Red Stripe Irie-FM Big Break Contest på Jamaica. I levende live nåede hun kun at udgive albummet "Release" tilbage i 2005. Ved sin død havde hun stort set færdiggjort både et dansksproget og et engelsksproget album, der blev udgivet som "I Danmark Er Jeg Født" og "Shooting Star" i henholdsvis 2007 og 2008, og især førstnævnte blev en stor succes, der blandt andet indeholdt kæmpehittet "Giv Mig Danmark Tilbage".
 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA