x

Årets Border Breaker Awards-vindere er fundet

Årets Border Breaker Awards-vindere er fundet

Europakommissionen og den europæiske radio- og tv-organisation European Broadcasting Union (EBU) har netop kåret vinderne af de såkaldte Border Breaker Awards, en pris som bliver uddelt til de europæiske kunstnere, der har haft størst succes uden for deres hjemland med deres internationale debutalbum.

Tidligere har danske navne som Alphabeat, Dúné og The Raveonettes modtaget prisen, men i år er der åbenbart ikke nogle danske kunstnere, der har gjort tilstrækkeligt stort indtryk uden for landets egne grænser. Derimod kan blandt andet belgiske Milow (billedet), svenske Jenny Wilson og østrigske Soap&Skin bryste sig af at modtage den prestigefulde pris, som rent fysisk bliver uddelt ved en ceremoni på Eurosonic-festivalen i Groningen i Holland 14. januar 2010 under ledelse af den engelske tv-vært og musiker Jools Holland. Til stede vil showet vil også være EU-kommisæren for uddannelse, kultur og ungdom, Maroš Šefčovič.

Vinderne af European Border Breakers Awards 2010 er:

Milow "Milow" - Belgien
Charlie Winston "Hobo" - Storbritannien
Peter Fox "Stadtaffe" - Tyskland
Soap&Skin "Lovetune for Vacuum" - Østrig
Kerli "Love Is Dead" - Estland
Jenny Wilson "Hardships" - Sverige
Buraka Som Sistema "Black Diamond" - Portugal
Sliimy "Paint Your Face" - Frankrig
Esmée Denters "Outta Here" - Holland
Giusy Ferreri "Non Ti Scordar Mai Di Me" - Italien

Som noget nyt vil der også blive uddelt en Public Choice Award, som alle fra og med midt i november kan stemme på via hjemmesiden www.europeanborderbreakersawards.eu

Blandt de tidligere vindere kan ud over de nævnte danske kunstnere fremhæves i dag etablerede navne som Carla Bruni, Adele, The Ting Tings, Tokio Hotel, Damien Rice, The Thrills, Gabriel Rios, The Fratellis, Basshunter, Dolores O' Riordan og mange flere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA