x

Kultpladeselskab forbavser evigt i Århus og Aalborg

Kultpladeselskab forbavser evigt i Århus og Aalborg

Det århusianske pladeselskab Sound Of Perpetual Astonishement (SOPA) har specaliseret sig i limited edition-udgivelser med eksperimenterende navne inden for rock, elektronika, hiphop og meget mere. Og SOPA står den 20. og 21. november bag to koncertaftener, hvor legetøjsinstrumenter, skramlende sangskrivning, harmonisk elektronik og dystre historier mødes i Århus og Aalborg. Italiensk-berlinske Marzipan Marzipan og britisk-israelske Sister Chain & Brother John og for Århus' vedkommende også danske A.K. Hansn og siciliansk-bosniske Agata & Me er på plakaten.

- Vi har længe gerne ville have Marzipan Marzipan tilbage og spille i Danmark, og det er nu endelig lykkedes, fortæller Lars Kjær Dideriksen fra SOPA og fortsætter:

- Genremæssigt spænder aftenerne bredt, og jeg synes, at kunstnerne udmærker sig ved at have deres helt egen stil og stadig ramme en nerve, der er både udfordrende og tilgængelig, siger Lars Kjær Dideriksen.

Marzipan Marzipan er et en-kvinde band bestående af italiensk-berlineren Zelda Panda, der underholder med sin afdæmpede, sensuelle engelsk-italienske vokal og særegne tekster, der fremføres til en simpel og legende musik på trommemaskine, elektrisk guitar og legetøjskeyboards.

Marzipan Marzipans første, selvbetitlede udgivelse på SOPA i 2007 fik fine omtaler i Geiger, på P3's Det Elektriske Barometer og af P2. GAFFAs anmelder Morten Sternberg var dog lidt mere forbeholden og uddelte tre stjerner med følgende ord:

"Numre som duetten Ecke, hvor hun får hjælp af landsmandens Marco Brosolos Cohen’ske røst, fortjener et større publikum, men det kræver, at de hæver sig over demostadiet. Panda behøver desperat en producer til at hjælpe hende med at sortere i idéerne – og ikke mindst producere dem."
www.myspace.com/marzipanmarzipan

Sister Chain & Brother John er en britisk-israelsk duo bosat i Berlin. De trækker på en rock'n'roll-tradition fremført på en, med SOPAs ord, "trashet songwritermanér". De har turneret i mange lande, men det er første gang, at de spiller i Danmark.
www.myspace.com/sisterchainbrotherjohn

A.K. Hansn - denne aften med backingbandet The Five Orange Pips - er et kendt ansigt i den århusianske musikundergrund. Igennem mange år har han ageret i bands som Vildensky og Singvogel (blandt andet med digteren Peter Laugesen). I eget navn dykker han ifølge SOPA dybere ned i sit særegne litterære univers i en "spoken word"-stil kombineret med flydende, rytmisk og stemningsfuld elektronik.
www.myspace.com/akhansn

Agata & Me er en siciliensk-bosnisk duo bosat i Århus. Med guitarer, keyboards og anden elektronik skaber de en stemningsfuld musik tilsat vokalharmonier. Geiger skrev, at "originaliteten, talentet, sangene og de sjælfulde vokaler er der, og Agata & Me fremstår foreløbig som en mørk, musikalsk sammenhæng med personlighed." Agata & Me har blandt andet turneret i Italien, Tyskland og Irland. Duoens bosniske halvdel, Emir Pasic, er desuden aktiv i det århusianske balkanorkester KURvE.
www.myspace.com/agataandme 

Livemusikken suppleres af to dj's: Zelda Panda fra Berlin (altså Marzipan Marzipans alter ego) og Capt. Daydream fra Århus.

Fakta:
Århus: Marzipan Marzipan + Sister Chain & Brother John + A.K. Hansn + Agata & Me + dj's
Århus Kunstakademi - Vestergade 29 - Dørene åbner kl. 20:00 - Entré 50 kr.

Aalborg: Marzipan Marzipan + Sister Chain & Brother John + dj's
Transformator - Jernbanegade 9 - Dørene åbner kl. 20.30 - Entré 50 kr.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA