x

Nikolaj Nørlund turnerer med Navnløs og Tid og Sted

Nikolaj Nørlund turnerer med Navnløs og Tid og Sted

Nikolaj Nørlund har knap sat sin guitar fra sig efter oktober måneds meget roste turné, før han annoncerer endnu en tour. Men hvor den sidste turné fokuserede på Nørlunds dansksprogede sange fra hele hans karriere, vil han næste gang spille to sæt, hvor han i første sæt vil spille hele sit debutalbum under eget navn, "Navnløs", og i andet sæt hele sit seneste album, "Tid Og Sted".

"Navnløs" udkom i 1996 og bestod af lutter tekster fra Michael Strunges digtsamling "Verdenssøn" fra 1985, en bog i sin tid udgivet under pseudonymet Simon Lack (og i øvrigt anmeldt meget positivt i Politiken af Michael Strunge selv). Albummet fik fremragende anmeldelser og har i dag nærmest klassikerstatus på den danske rockscene. Albummet gav også Nørlund hits som "Lille Digt" og "Den Støjende Tid", der begge blandt andet blev spillet flittigt på DR's alternative hitliste Det Elektriske Barometer. Nørlund fremførte også "Lille Digt" live i programmet akkompagneret af den på det tidspunkt ganske ukendte Jonas Bjerre fra Mew på guitar.

"Tid Og Sted" udkom i august 2009 og er Nørlunds første album med egne sange på dansk i seks år. Albummet fik fremragende anmeldelser, også i GAFFA, hvor Jan Opstrup Poulsen blandt andet skrev følgende:

Ingen tvivl om at Nikolaj Nørlunds danske tekster har været stærkt savnet. Han forstår som de få danske sangskrivere at synge i et litterært og modernistisk sprog, så det ligefrem lyder godt og helt naturligt. Det er ord og tekster fyldt med fortolkninger og blændende kærlighedserklæringer.

"Musikalsk rammer han det sublime i den luftige og inciterende Momentum, og han udfolder sig nu i erotiske vendinger på dansk i den flotte Under Fremmed Flag. Det har tit dugget for ruderne i hans sange, men ikke så stærkt som her."

Nørlunds band på den nye turné bliver Anders Christensen (bas) og Jakob Høyer (trommer), der begge udgjorde staben på både "Tid Og Sted" og på Nørlunds nylige turné, samt Jacob Bellens, kendt som sanger og keyboardspiller i Murder og I Got You On Tape.

Turnéen bringer Nørlund & Co. til følgende byer:

Ons 20.01 VoxHall, Århus
Tor 21.01 Fermaten, Herning
Fre 22.01 Pitstop, Kolding
Lør 23.01 Lille Vega, København
Søn 24.01 Endnu ikke offentliggjort

Opdatering:

Billetsalget begynder fredag den 13. november klokken 10 og kan i allernærmeste fremtid købes via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA