x

Spot-kunstnere indtager Belgien

Spot-kunstnere indtager Belgien

Den 26. november indtager de fire danske kunstnere den belgiske hovedstad i et meget varieret udsnit af den danske scene, som har fået muligheden for at prøve talentet af foran et belgisk publikum, som fortrinsvist består af branche- og mediefolk.

Alle fire kunstnere har alle tilrettelagt flere små koncerter i eller omkring Belgien i slutningen af november i forbindelse med arrangementet, og mens albumaktuelle I Got You On Tape skal spille i Gent og Luxembourg, så skal den danske grimedronning, Lucy Love, spille til et MTV-show i Bruxelles den 28. november.

Som ved tidligere Spot On Denmark-fremstød er det belgierne selv, der har peget på årets fire medvirkende, Fagget Fairys, Lucy Love, I Got You On Tape og Prins Nitram. Det skete efter en delegation af medie- og branchefolk deltog ved Spot Festival i maj. Det er tredje gang, at Music Export holder Spot On Denmark i Bruxelles, efter de sidste Spot On-koncerter er det særligt bands som Murder, Slaraffenland og One-Eyed Mule, der har fået fat i den belgiske branche. Murder har i øvrigt også samme forsanger som I Got You On Tape i Jacob Bellens.

Op til koncerten på AB - Bruxelles' ekvivalent til Vega - har MXD primet de fire danske bands hos de belgiske tv-stationer, aviser og magasiner i en sådan grad, at ROSA's og MXD's strategimanager i Bruxelles, Christian Hald Buhl, mener, at stemningen er "hot":

- Vi er stolte over den store presse- og brancheinteresse, der har været op til årets showcase. Belgierne har simpelthen lært Spot-brandet at kende. Vi har arbejdet målrettet og langsigtet, og det betyder, at Spot On Denmark på AB står for kvalitetsmusik, kanon networking, og branchen hernede har lært at der er god business i at arbejde med danske kunstnere. Der er flere konkrete plade- og bookingforhandlinger i gære allerede nu og en lang række bekræftede mediefeatures på vej, så der er bestemt stor værdi i det for de deltagende bands! Det skader selvfølgeligt heller ikke, at det er fire meget forskellige bands, som alle har en unik historie eller udstråling. Det er gode historier for pressen, og de appelerer til forskellige branchetyper, fortæller han.

Den store interesse skyldes primært den forbindelse, som Spot On har opbygget gennem de sidste tre år i Benelux og med den belgiske delegation på Spot Festival. Desuden ligger Bruxelles godt placeret, som Europas centrum, der kan tiltrække gæster fra såvel Frankrig, Tyskland, Holland og Luxembourg.

GAFFA dækker Spot On Denmark med reportager og interviews.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA