Kashmir udsender ny single

Kashmir udsender ny single

Nyheden fra i formiddag er opdateret med Kasper Eistrups udtalelse

Den 10. oktober 2005 udgav det danske band Kashmir deres femte langspiller i form af det roste album "No Balance Palace". Nu trylles datoen om til den 1. februar 2010, hvis man går ind på gruppens hjemmeside, hvor de netop har udgivet nummeret "Mouthful Of Wasps" som download.

Der skulle dermed gå omkring fem år, før fans igen hører nyt fra Kashmir, der over sommeren har arbejdet intenst på det nye album sammen med producerne John O'Mahony (The Metrics, Coldplay med flere) og Andy Wallace (Slayer, Nirvana, Jeff Buckley, Sonic Youth), som de har hevet ind i det velkendte Jimi Hendrix-studie Electric Lady i New York.

Om den nye single, der i øvrigt har Oh Land på kor, siger Kasper Eistrup:

– "Mouthful of Wasps’ er et billede på den aggressive og bidende ordstrøm, vi mennesker til tider slipper fri når vi har tilbageholdt vores frustrationer for lang tid af gangen. Sommetider kunne vi undgå det store følelsesmæssige jordskælv, hvis vi i stedet var mindre bange for de små konfrontationer, som uundgåeligt melder sig henad vejen. Jeg tror, at vi ville have nemmere ved at fokusere på de lette ting i livet, hvis vi først fik de tunge ryddet af vejen. "Don't talk of the costs, with a mouthful of wasps, time is up, to let them all fly, up in the sky".

Kashmir har fem roste albums bag sig og kunne med "No Balance Palace" også præsentere en stjerneproducer i form af Tony Visconti og ingen mindre end Lou Reed og David Bowie på gæstelisten. GAFFAs anmelder gav på det tidspunkt albummet fem stjerner og skrev:

"Det er Kashmirs indstilling til at spille den gode højtloftede rocksang og være nysgerrigt søgende, der gør udfaldet. Tony Visconti har rundhåndet øset ud af sin erfaring. Her er ingen slinger i valsen. Tværtimod har gruppen fået indkapslet sin stil og leverer med 'No Balance Palace' et gennemgribende flot udspil. 'Kalifornia' og 'Jewel Drop' brillerer med deres funklende flotte guitarfigurer og et melodisk flow, der væver sig ud og ind af hinanden."

Den danske gruppe luftede den nye sang "Electrified Love" på årets Grøn Koncert-turné, og nu er den nye sang "Mouthful Of Wasps" tilgængelig på gruppens egen hjemmeside, hvor den kan købe online. Dermed er det sjette album, der endnu ikke er blevet navngivet, inden for rækkevidde.

Besøg Kashmirs hjemmeside for at købe sangen "Mouthful Of Wasps". Sangen kan købes i de næste 24 timer i det længe efterspurgte lossless-format FLAC. I modsætning til det gammelkendte MP3-format holder dette lyden i cd-kvalitet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA