x

Dizzy Mizz Lizzy til Nibe Festival

Dizzy Mizz Lizzy til Nibe Festival

De gendannede Dizzy Mizz Lizzy har tilsyneladende valgt at tæppebombe landet med koncerter næste år. Ud over deres egen turné (som blev udsolgt på en times tid), turnéen Vi Rocker med TV-2 og Nik & Jay og koncerter på Skive Festival og Danmarks Smukkeste Festival tager de også en tur til Nibe Festival, også kendt som Den Lille Fede.

"Hvad så Nibe, hvad skal vi med Roskilde, når vi har Den Lille Fede?" Nogenlunde sådan råbte en 22-årig Tim Christensen ud over et begejstret publikum i et proppet telt på Nibe Festival i 1996 ifølge festivalen selv. En koncert, hvor "alt gik op i en højere enhed" ifølge festivalen. Og meget tyder på, at gruppen kan gentage succesen til sommer.

Nibe Festival afvikles i dagene 30. juni-3. juli 2010. Dizzy Mizz Lizzy skal lukke årets festival lørdag den 3. juli klokken 00.30.

Dizzy Mizz Lizzy blev dannet i 1988. De fik deres gennembrud, da de i 1993 vandt den dengang meget prestigefyldte talentkonkurrence DM i Rock - foran Kashmir, der blev nummer to. Samme år udgav de en ep, der blandt andet indeholdt sangene "Waterline" og "Silverflame", der begge blev kæmpehits, og det samme gjaldt gruppens selvbetitlede debutalbum fra 1994. Albummet solgte omkring 200.000 eksemplarer og var på daværende tidspunkt det bedst solgte danske debutalbum nogensinde. Det kastede også blandt andet hittet "Love Is A Loser's Game" af sig.

I 1996 udgav Dizzy Mizzy Lizzy deres andet album, "Rotator", hvorfra især "11:07 pm" og titelnummeret blev store hits, men i 1998 offentliggjorde de til manges store overraskelse, at de valgte at gå hver til sit. Herefter indledte Tim Christensen en succesrig solokarriere, der indtil videre har resulteret i tre soloalbum, mens de to øvrige medlemmer, bassist Martin Nielsen og trommeslager Søren Friis, stoppede med at spille musik på professionelt plan.

I 2006 blev Dizzy Mizz Lizzy gendannet ved en enkelt kort surprise-koncert i Vega til fordel for det nedbrændte studie The Club, og for nylig offentliggjorde de så, at de er genforenet med henblik på en efterhånden lang række koncerter i 2010.

Billetsalget er i fuld gang på nibefestival.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA