x

Negash Ali udgiver i USA

Negash Ali udgiver i USA

Med afsæt i den danske supergruppe Majors tog den 18-årige Negash Ali i år springet som solokunstner med albummet "Asmarino". Efter at have spillet koncerter på det store kontinent og have haft studiesessions i Californien, annoncerer den vordende internationale rapstjerne nu, at albummet også bliver udgivet i USA.

Der er ikke mange danske hiphop-artister, som slår igennem i det amerikanske, hvor der må siges at være rigeligt med potentiale i forvejen, og når det kommer til at udgive danske hiphop-albums, er der kun ganske få, der er blevet udgivet. Den danske jazzede rapper Lucas Secon udgav i 1994 "Lucacentric" som én af de eneste i USA, og året angiver, at det absolut ikke er hver dag, dette sker for dansk hiphop.

Negash Ali kan prise sig lykkelig over pladeudgivelsen, der er stablet på benene af selskabet Raw Poetix, som også har kunstnere som Pace Won og Mr. Green under deres vinge. Den unge rapper har gjort sig bemærket på festivaler som Roskilde Festival, Spot Festival og på en stor dansk turné, mens albummet "Asmarino" har fået ros af blandt andet GAFFAs anmelder. Debutalbummet fik fire stjerner med ordene:

"Med sin families flygtningebaggrund og sin barndom på asylcentre er Negash ikke din standard-danske rapper, det står klart fra get go. Her er indhold, intelligens, en bred horisont og en åbenhed, som er sjælden herhjemme. På beatsiden er første halvdel mest vellykket. Især åbningsnummeret 'Stronger Now' og de to tematisk meget forskellige 'Fuck Up' og 'Go Getter' er værd at fremhæve."

Det amerikanske publikum kan se frem til udgivelsen af "Asmarino", der udkommer i februar næste år i landet, mens det danske musikmiljø kan glæde sig over igen at have et internationalt at byde på i genren.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA