x

Tom Waits genudgiver på tung vinyl

Tom Waits genudgiver på tung vinyl

I 2006 fik fans af Tom Waits en ordentlig omgang af den skæve crooner og sangskriver, da han udgav "Orphans: Brawlers, Bawlers and Bastards", der bestod af tre discs med både tidligere udgivne numre fra soundtracks og lignende, men også hele 30 nye numre. Den roste udgivelse bliver nu endnu mere omfattende, når Tom Waits udgiver den i vinylversionen, der også indeholder seks bonusnumre.

Det store album bliver udgivet på syv af de vægtige 180-grams plader, hvilket en hurtig udregning fortæller os er over 1,2 kilo ren musik med Tom Waits. At så meget vinyl skal presses for "Orphans" kan virke en smule overilet, men efter at dømme på de rosende anmeldelser, der er fulgt i kølvandet på den titaniske udgivelse, giver det måske mere mening. Blandt andet rejste GAFFAs anmelder Lars Löbner Jeppesen sig i stående ovation over "Orphans: Brawlers, Bawlers and Bastards", der fik fem stjerner og ordene med på vejen:

"Som vanligt er det stemningsmættede udtryk Toms totalteaters force, og hvor han i de seneste mange år har blandet de tre udtryksformer, så får man her destillerede diske til ethvert humør. Dette er det æggende købsargument, for man kunne nemt frygte, at den enorme mængde materiale kun ville egne sig til det trænede Waits-øre, mens udenforstående ville kløjs i retten, men da det ikke er tilfældet, er der kun at tilføje bon appetit."

De ekstra numre, der bliver udgivet, omfatter et covernummer af Fats Wallers "Crazy 'Bout My Baby" og en engelsk fortolkning af Bertolt Brecht og Kurt Weills tyske "Kanonensong". Derudover tilføjes nummeret "Diamond in Your Mind", som Tom Waits og konen Kathleen Brennan skrev til soulstjernen Solomon Burke, og to originale numre til vinyludgaven af "Orphans". De i alt 62 vinylnumre på kompileringen udgives den 8. december.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA