x

Slaraffenklang vender tilbage

Slaraffenklang vender tilbage

Kvintetten Slaraffenland har haft travlt det seneste års tid, blandt andet med at arrangere en dansk showcase i Texas, hvor de sørgede for plads til hele elleve danske band på SXSW-festivalen. De har også været med det amerikanske indieband Akron/Family rundt på turné som support, og har sat gang i et filmprojekt kaldet TemporaryCopenhagen. Her har de inviteret den franske filmskaber Vincent Moon indenfor til et kig, på blandt andre Choir Of Young Believers og Efterklang.

De har helt bestemt energi nok, de unge herrer i Slaraffenland, for nu genforener de sig med Efterklang, med hvem de spillede under mutantnavnet Slaraffenklang, på Sono Festival i 2008, og udgav en gratis ep med for et lille års tid siden. Denne ep blev af Rolling Stones David Fricke omtalt som "en blanding af Animal Collective og Arcade Fire, bare med meget mere ild i fyrrummet." Genforeningen af de to bands sker i både Århus og København, og i en pressemeddelelse loves der en solid repræsentation af begge bands' materiale:

"Når Efterklang og Slaraffenland smelter sammen til den musiske mutant Slaraffenklang, bliver sange fra begge bands bagkatalog udforsket med de muligheder der findes i et super band, med 2 trommeslagere, 11 vokalister, 3 guitarister, 2 bassister, klaver, elektronik og ca. 17 forskellige blæserinstrumenter."

Koncerten i Århus bliver i Voxhall, lørdag den 23. januar klokken 21.00, hvor billetter kan findes her. I København spilles der i Skuespilshuset/ Det Kongelige Teater, søndag den 24. januar klokken 21.30, og der kan billetterne købes på Det Kongelige Teaters hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA