x

Massive Attack udgiver nyt album

Massive Attack udgiver nyt album

De seneste år har triphop-pionererne Massive Attack koncentreret sig om bidrag til soundtracks af forskellige film som "Trouble In The Water", "Battle In Seattle" og den italienske mafiafilm "Gomorra". I oktober udkom ep'en "Splitting The Atom", som skulle gøre ventetiden inden deres første album i over seks lidt mere udholdelig, og nu er tracklisten og udgivelsesdatoen også klar.

Det kommende album bærer titlen "Heligoland" og indeholder traditionen tro en lang gæsteliste med velkendte vokalister. Folk som Damon Albarn, Hope Sandoval, Martina Topley-Bird, Guy Garvey og Horace Andy er at finde på albummet, hvorfra fire af numrene optrådte på den førnævnte ep i original eller remixet form.

"Splitting The Atom", der ud over at være den udgivne ep's titel også er navnet på et nummer med reggae-sangeren Horace Andy, blev i sidste måned godt modtaget af GAFFAs anmelder, der gav udgivelsen fire stjerner og skrev følgende:

"Både "Pray For Rain" og "Bulletproof Love" varer seks et halvt minut, og det er måske lidt for længe til sangenes egentlige substans, men overordnet viser "Splitting The Atom", at Massive Attack stadig er leveringsdygtige i et spændende, personligt udtryk, selvom de måske ikke længere er så nyskabende. Det skal blive spændende igen at høre et helt album med dem."

Massive Attacks "Heligoland" udkommer den 8. februar, og tracklisten kan findes nedenfor.

"Heligoland":

1.    "Pray For Rain" - featuring Tunde Adebimpe
2.    "Babel" - featuring Martina Topley-Bird
3.    "Splitting The Atom" - featuring Robert del Naja/Grant Marshall/Horace Andy
4.    "Girl I Love You" - featuring Horace Andy
5.    "Psyche" - featuring Martina Topley-Bird
6.    "Flat Of The Blade" - featuring Guy Garvey
7.    "Paradise Circus" - featuring Hope Sandoval
8.    "Rush Minute" - featuring Robert del Naja
9.    "Saturday Come Slow" - featuring Damon Albarn
10.    "Atlas Air" - featuring Robert del Naja


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA