x

Gutter Island Garagerock Festival holder 10 års jubilæum

Gutter Island Garagerock Festival holder 10 års jubilæum

I snart ti år har Gutter Island Garagerock Festival holdt til i Masnedø Fortets gamle bunkeranlæg ved Vordingborg og har i årenes løb haft navne som The Hives, New Bomb Turks og Baby Woodrose på programmet. Nu er de første navne klar til at blive offentliggjort.

Det drejer sig om de svenske The Vanjas, de norske The Goo Men (billedet) og ikke mindst det danske garageband The Defectors, der er gamle kendinge på Gutter Island. Derudover kan man høre en ny konstellation ved navn Gutter All Stars, der består af flere af de velkendte garagerock-musikere, som gennem årene har besøgt festivalen.

The Goo Men, der er blandt de annoncerede navne til dette års festival, må med deres energiske rock 'n' roll siges at være en sikker satsning til garagerock-publikummet på festivalen. Nordmændene udgav i 2007 deres debut, som GAFFAs anmelder, Erik Barkman, belønnede med fire stjerner og skrev:

"'Making Love in Tight Spaces' er fra ende til anden en overstadigt energisk hyldest til rockens lømmelår. Dengang al god rock'n'roll handlede om at feste igennem. Dengang det var fuldt legitimt at skrive sange om at jage piger som vildt på savannen og kalde dem ting som 'Party Like A Lion' og 'Blame It On The Boogaloo', og dengang både orgel og saxofon var aldeles acceptable rockinstrumenter."

Man kan for tiende år i træk se frem til Gutter Island Garagerock Festival, der i 2010 brager igennem med fyrværkeri og champagne for at fejre jubilæet. Festivalen afholdes fra den 20. til den 21. august, og billetsalget starter den d. 30. november, hvor billetterne kan findes på GAFFA Live. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA