x

Graham Coxon laver soundtrack

Graham Coxon laver soundtrack

Siden 1998 har guitaristen og sangskriveren Graham Coxon udgivet syv studiealbums foruden to livealbums sideløbende med, at han har deltaget i det velkendte engelske band Blur. Nu annoncerer han, at han har stået bag soundtracket til en ny engelsk film, der endnu ikke er blevet navngivet.

Graham Coxon udgav tidligere på året sit syvende soloalbum med navnet "The Spinning Top", der af GAFFA-anmelderen Henrik Friss fik fire stjerner og følgende ord med på vejen:

"Coxon afslører sig som en fremragende finger-picking guitarist – og med dét afsæt skaber Coxon så et personligt psykedelisk singer-songwriter-univers fyldt med 'mærkelige' instrumenter og stemninger – lige fra tidlig Floyd over pumpende udviklinger med indisk besætning til kraftrock-udbrud – for at beskrive livets ups and downs."

Inspirationen fra Pink Floyd synes ikke grebet ud af luften, da Coxon selv sammenligner sit nye musik med gruppen, men udtaler ifølge Nme.com, at det kommende soundtrack lyder som Pink Floyd med hugtænder. Han fortæller yderligere om projektet i interviewet:

"Det er til en film, som udkommer relativt snart. Det er en form for britisk 'freak thriller', går jeg ud fra, at man kan kalde det. Producerne gav mig nogle temaer at arbejde med, som velkendte gamle børnerim og folkesange, som jeg gerne ville rode rundt med. Jeg har lavet 13 eller 14 numre, så det giver omkring 45 minutters musik – det er et underligt og sært album."

Udover Graham Coxons egne udtalelser om projektet er der ikke meget information omkring, hvornår man kan finde soundtracket på butikshylderne eller endnu vigtigere: hvad filmen og soundtracket kommer til at hedde. Publikum må vente pænt med at høre nærmere om Blur-guitaristens ottende studiealbum.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA