x

Høgni Lisberg spiller på SXSW

Høgni Lisberg spiller på SXSW

Hogni, eller Høgni Lisberg, har de seneste år ekspanderet både sin egen musikalske spændvidde og også sin udbredelse over det mest af verden. Nu kan sangskriveren se frem til at spille på den store branchefestival South By Southwest (SXSW) i Austin, Texas i 2010.

Høgni Lisberg har med sine tre albums etableret sig som en solid kunstner, der både kan lave singer-songwriter-musik, men også kan blande forfriskende bluesrock, folk og funk-elementer ind i sit univers. Det har indtil videre bragt ham forbi både Spot Festival, den franske festival Midem og Iceland Airwawes, men nu får han også mulighed for rigtigt at vise det amerikanske publikum, hvad han kan. Høgni Lisberg fortæller i en pressemeddelelse om sit eget arbejde med at udbrede sin musik:

"Jeg har i 2009 brugt internetsiden 'Sonicbids' rigtig meget. En slags en-mands-management-tool, om man vil. Og ved at søge alle mulige steder er det lykkedes mig at blive udvalgt til en masse ting, som fx. Midem, Italia Wave Love Festival, og nu SXSW. Fx til Midem var der omkring 2000 bands der søgte, og Hogni var en af 16 udvalgte. Og situationen er på samme måde ved SXSW, bare i større skala."

Høgni Lisberg lægger ikke skjul på sin glæde over at skulle spille til den store amerikanske festival, men fortæller også, at der ligger et stykke arbejde bag det:

"Jeg har haft en del aktiviteter derovre det seneste år med hjælp fra nogle, jeg arbejder sammen med, hvor de bl.a har kørt en landsdækkende college-kampagne, og hvor det endte med at de placeret Hogni som 'featured artist' på Billboard.com. Så det bliver fedt at få lov til at følge op på dette arbejde, ved at tage derover at spille live. Jeg har med den nye plade kørt live med et trio setup, som jeg er rigtig glad for, og som jeg føler lever op til pladen, men hvor vi alligevel gør noget helt andet, sådan at det er to forskellige oplevelser, at høre pladen og at være til koncert."

Høgni spillede i går sin sidste koncert i Danmark i Huset i Magstræde i København, men kan højst sandsynligt se frem til mange nye koncerter i det meste af verden. Publikum kan følge Høgni Lisberg og høre numre fra hans seneste album  "Haré! Haré!" på hans myspace-side.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA