x

Tina Dickow frustreret over pladeselskab

Tina Dickow frustreret over pladeselskab

I et interview med Jyllands Posten udtaler Tina Dickow, der i dag har udgivet sit sjette album, "The Road To Gävle", sig om samarbejdet med verdens største pladeselskab Universal Music, der åbenbart ikke har været det lykkeligste. Selskabet skulle have svigtet sin opgave, især med hensyn til promovering i Tyskland, hvor albummet "Count To Ten" fra 2007 blev trukket tilbage fra de tyske butikker. Dickow fortæller om forløbet:

"Pladen kom ud i butikkerne i Tyskland. Men så trak selskabet udgivelsen tilbage, hvorefter der gik bureaukrati i den. Det er utilgiveligt, at det blev sådan. Det er immervæk et album, som jeg lagde mange kræfter i. [...] Samarbejdet kom aldrig til at fungere, som jeg havde håbet, og jeg har i flere år måttet leve med, at Universal Music styrede halvdelen af kloden, mens jeg selv kunne have styr på resten. Det har ærligt talt været en mærkelig oplevelse."

Universal Music har i flere år haft rettighederne til at udgive Dickows plader i det meste af Europa, mens hun selv har stået for udgivelserne i resten af verden samt Danmark. Nu er samarbejdet med Universal ophørt, men det betyder ikke, at Dickow kan få rettighederne til at udgive sine tidligere plader, som det passer hende. De to seneste albums, "A Beginning, A Detour, An Open Ending" og "The Road To Gävle", har Universal ingen indflydelse over, men ifølge sangerinden er de for stille til at give hende et gennembrud i Tyskland, hvorfor hun nu vil i gang med noget mere upbeat og kommerciel musik:

"Begge disse album er lidt mere afdæmpede, og hvis man skal opnå massiv succes i Tyskland, skal man have et radiohit, og det er andre ting, som jeg har haft fokus på med mine to seneste plader. Jeg vil lave noget, som er tilgængeligt og sjovt at spille. Jeg har lyst til at udgive en plade, som giver mig mulighed for at fyre den af, når jeg turnerer."

Ifølge Jyllands-Posten skulle Tina Dickow være tilbage i studiet til næste år, men der er ikke kommet noget bud på, hvor land tid der vil gå, før hun igen er klar med et nyt udspil.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA